× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Slovan Bratislava končí v KHL a chce sa vrátiť do Tipsport Ligy!


27.05.2019

Nekonečné čakanie ohľadne budúcnosti bratislavského Slovana je na konci! Verejnosť sa prostredníctvom tlačovej konferencie dozvedela, že klub v KHL už nebude pokračovať a má namierené do najvyššej slovenskej súťaže.

Prihlášku na účasť v Tipsport Lige musia predstavitelia podať do konca mája. Podmienkou je však vyplatenie dlhov voči hráčom, čo sa doteraz zdalo ako nereálne. Juraj Široký mladší však potvrdil, že súčasný a jediný akcionár klubu dokáže tieto záväzky vyrovnať. Nedokázal by však financovať účasť v KHL, ktorá je údajne mnohonásobne finančne náročnejšia.

"Hovoril som už aj s prezidentom SZĽH pánom Kohútom, aby sme začali proces návratu do našej najvyššej súťaže,” priznal Široký. Ten zároveň vyjadril, že by rád v budúcnosti Slovan dostal tam, kde sa nachádzal pri odchode do KHL. Podľa jeho slov to však nebude otázka tejto a možno ani ďalšej sezóny. Klubu výrazne komplikuje situáciu fakt, že nemá podpísaných hráčov.

Na lavičke sa zrejme neobjaví Vladimír Országh, pre ktorého by bol návrat do Tipsport Ligy krok späť. Juraj Široký verí, že ak sa im podarí vrátiť do Tipsport Ligy, Slovan vypredá štadióny po Slovensku a prípadných negatívnych reakcií sa neobáva.

autor: Michael Džurdženík foto: ilustračné

PODOBNÉ ČLÁNKY