× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Patrik Masnica: Verím, že Slovan sa vráti späť tam, kam patrí


27.09.2023

Osemnásťročný Patrik Masnica zažíva jedno z najlepších období vo svojej hokejovej kariére. Pred pár dňami debutoval v drese HC Slovan Bratislava v slovenskej Tipos Extralige. V druhom kole v zápase proti Humennému naštartoval kanonádu hostí nie jedným gólom, ale rovno dvomi, ktoré skončili za chrbtom domáceho Stanislava Galimova. Rodák z Martina v minulosti pôsobil päť rokov v mládežníckych kategóriách českého Třinca. Takisto si obliekal dres rodného mesta, či hral aj s dvojkrížom na hrudi v projekte Slovensko U18.

Po tímovej stránke nezažívate ideálny vstup do sezóny. V čom vidíte najväčší problém?

Bohužiaľ, zatiaľ sezóna nejde podľa predstáv. Netrúfam si povedať, v čom je problém, ale pevne verím, že kompetentní nájdu odpovede, postupne sa to zmení a Slovan sa dostane naspäť na popredné priečky, kam patrí.

Po individuálnej stránke je to iná káva. Proti Humennému ste strelili dva góly. Čo pre vás znamenalo skórovať vo veku osemnásť rokov s orlom na hrudi a hneď dvakrát v jednom zápase?

Som za to nesmierne rád, že som to dokázal v mladom veku. Veľmi mi pomohli spoluhráči, za čo im ďakujem. Tešilo ma, že som pomohol tímu k výhre. Sú to neopísateľne pocity, ktoré si budem pamätať cely život.

Pôjde niečo aj do kasičky?

Určite áno a dám to veľmi rád, keďže je to za takýto skvelý moment.

V organizácii HC Slovan Bratislava ste prvú sezónu. Ako sa rodil tento prestup?

Boli sme spolu v kontakte s pánom Dočekalom z Modrých Krídel. Po šampionáte do osemnásť rokov sa to začalo intenzívnejšie riešiť. Rozhodoval som sa medzi zámorskou juniorkou a mužským hokejom na Slovensku. Bol tam záujem aj od iných tímov. Nakoniec som si z viacerých dôvodov vybral Slovan. Som rád, že som dostal šancu v  A-tíme Slovana a že môžem hrať extraligu.

Čo očakávate od pôsobenia v Slovane?

Verím, že mi to pomôže v mojej kariére a posunie ma to do budúcna vpred. Je to skvelá organizácia -  najlepšia na Slovensku so skvelými podmienkami.

Ako vnímate minutáž, ktorú vám dávajú tréneri?

Som za to nesmierne vďačný. Každá jedna minúta a každé striedanie je pre mňa obrovská skúsenosť, ktorá ma posúva vpred.

Draft do NHL nebol z vašej strany úspešný. Boli ste aj v kontakte s nejakými tímami?

Nebol som v kontakte so žiadnymi tímami. Nesústredil som sa na draft, aj keď by ma to potešilo. Viem, že sa tam môže hráč dostať aj bez draftu, preto sa snažím zlepšovať a počúvať rady starších hráčov.

V mládežníckych kategóriách Třinca ste pôsobili päť rokov. Čo vám to dalo?

Veľmi mi pomohli v začiatkoch. Majú tam výborne podmienky, výborných trénerov so skúsenosťami z NHL. Dobre pracujú s mládežou. Veľmi pekne im ďakujem za roky, ktoré som tam mohol stráviť.

Ako hodnotíte pôsobenie Slovenska na MS U18 s odstupom pár mesiacov?

Bol to skvelý turnaj a doteraz mam zimomriavky, keď si pozerám zápasy z MS. Škoda zápasu o bronz, ale aj tak sme odohrali dobrý turnaj. Vytvorili sme dobrú partiu a kvalitný tím, a preto sme to dotiahli až tak ďaleko. Bol to neopísateľný zážitok, ktorý mi ostane v spomienkach navždy.



autor: Mário Orság I grafika: Lukáš Ďugel / HC 19 Humenné

PODOBNÉ ČLÁNKY