× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Hunter Fejes: Ziskom titulu sme nastavili určitý štandard


22.11.2023

 

HC Košice vstúpili do novej sezóny s obrovským nasadením a chuťou po ďalšom majstrovskom titule. Aktuálne nadväzujú na skvelé výkony z minuloročného play-off. V mesiaci október sa svojou hrou blysol najmä útočník Hunter Fejes, ktorý na svoje konto zaznamenal sedemnásť bodov, za deväť gólov a osem asistencií.

Máme za sebou devätnásť zápasov a vy vediete svoj tím v počte bodov. Je to výsledok dobrej súhry s Vašimi spoluhráčmi Pollockom a Jääskeläinenom, alebo je v tom niečo viac?

Ako hráč si myslím, že všetko závisí od toho, či mám dobrú spoluprácu so spoluhráčmi a či sa nášmu tímu darí. Ak hráme náš systém a hráme tak, ako všetci vieme, náš tím je úspešný. Dá sa povedať, že mi pomohlo to, že som sa so všetkým oboznámil.

V tabuľke zvádzate súboj o vedúcu pozíciu spoločne so Spišskou Novou Vsou, s ktorou si delíte rovnakú porciu bodov. Ako by ste zhodnotili Vaše doterajšie výkony?

V poslednom čase sa nám veľmi darí. Dosiahli sme veľa víťazstiev v rade. Ako tímu nám to dodáva veľa sebavedomia do prostrednej časti sezóny. Veľkú zásluhu na tomto úspechu majú chlapci, ktorí tu boli aj minulú sezónu. Ziskom titulu sme pre náš tím nastavili štandard. Vieme, ako tvrdo musíme pracovať každý zápas, aby sme v tomto úspechu pokračovali.“

Zmenilo sa nejako vaše nastavenie po tom, čo ste v minulej sezóne zdvihli majstrovský pohár nad hlavu?

Nepovedal by som, že sa pre nás ako tím niečo zmenilo. Všetci v šatni sa máme radi a bojujeme za seba deň čo deň. Myslím si, že práve to robí to, čo máme v Košiciach, takým výnimočným. Máme tímovú mentalitu a to sa nikdy nezmení.

Aké sú Vaše osobné a tímové ciele v aktuálnej sezóne?

Ako hráč sa snažím nevyvíjať na seba príliš veľký tlak. Nestanovujem si osobné ciele, ale snažím sa, aby som sa v každom zápase sústredil na to, aby som bol čo najlepšou verziou seba samého vo všetkých troch zónach. Samozrejme, do každej sezóny prichádzam s cieľom vyhrať titul a to sa nikdy nezmení. Verím, že po víťazstve v minulej sezóne môžem hovoriť za všetkých v našej šatni, keď poviem, že sme si ten majstrovský pocit zamilovali a v tejto sezóne túžime po ňom túžime opäť.

Košiciam sa v Lige majstrov nedarilo podľa predstáv. Hoci ste nezískali ani bod, v zápasoch ste dokázali potrápiť každého súpera. Čo Vám ako hráčovi dala táto možnosť hrať proti najlepším tímom z rôznych líg?

Pre mňa to bol úžasný zážitok. Mali sme náročný program proti veľmi dobrým súperom. Hrali sme s nimi tvrdo a som hrdý na každého v našej šatni, že sa nikdy nevzdal.

Vráťme sa k oslavám pohára. Kedy ste sa rozhodli, že chcete ostať v Košiciach a čo pre Vás bolo kľúčovým faktorom pri rozhodovaní?

Vždy som vedel, že sa chcem vrátiť do Košíc po víťazstve v minulej sezóne. Málokto môže povedať, že vyhral majstrovský titul a hral v Lige majstrov, takže pre mňa to bolo veľmi vzrušujúce. Ďalšou vecou, ktorá ma prinútila vrátiť sa sem, bol fakt, že Košice mi dali príležitosť prísť za nich hrať po tom, čo som práve začiatkom novembra absolvoval poslednú chemoterapiu. Bol som jednoducho veľmi šťastný, že môžem opäť hrať a prísť do takejto úžasnej organizácie-bola to čerešnička na torte. Nesmiem zabudnúť ani na úžasné mesto a fanúšikov Košíc. Vďaka nim sa každý hráč cíti milovaný a teší sa na každý zápas. Toto mesto jednoducho milujem.

Košice už tretiu sezónu vedie kanadský tréner Dan Ceman, bolo pre Vás ťažké si zvyknúť na štýl hry, ktorý preferuje?

Osobne sa mi veľmi páči, ako pán Ceman trénuje. Má víziu a každý zápas nám dáva najlepšiu možnú šancu na víťazstvo. Vie byť na nás tvrdý. Ale ktorý tréner nie je? Vie, ako musíme hrať, aby sme boli úspešní, a toho sa drží. Je to skvelý tréner pre každého hráča v našom tíme.“

Za každým úspešným športovcom stojí dobrá medzi sezónna príprava. Môžete nám prezradiť, ako vyzerá Vaše obdobie mimo sezóny?

Počas sezóny to môže byť pre telo veľmi náročné nielen fyzicky, ale aj psychicky. Pre mňa je veľmi dôležité, aby som si od hokeja na chvíľu oddýchol. Rád robím veci, ku ktorým by som sa počas hokejovej sezóny nemusel dostať, ako napríklad lov a rybolov. Môj otec vlastní na Aljaške dve lovecké a rybárske chaty, takže tam rád chodím a trávim tam čas. V uplynulom lete som dva mesiace trénoval pred návratom do Košíc. Zvyčajne som v posilňovni päť dní v týždni a korčuľujem dva až trikrát do týždňa.

 

 

autor: Matej Bartoš I grafika: Marián Kubík 

 

PODOBNÉ ČLÁNKY