× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Michal Chovan: "Čakajú nás ešte náročné zápasy, no verím, že to nakoniec zvládneme!"


24.03.2019

Jedným z prvých postupujúcich, ktorí okúsili brány semifinále, boli Rytieri z HKM Zvolen. Tí si celkom poľahky poradili s maďarským MAC Újbuda a potvrdili rolu jedného z ašpirantov na celkový triumf. Po sérii sme si k mikrofónu zavolali kapitána HKM, Michala Chovana, ktorý nám rád poskytol svoj pohľad na celú sezónu a hlavne sériu proti Medveďom z Budapešti.

V semifinálovej sérii ste vyradili húževnatý MAC Újbuda. Aké si mal pocity bezprostredne po postupe?

Po postupe sme boli určite šťastní, nebola to vôbec ľahká a sme radi, že ideme ďalej.

Ako si oslávil postup do ďalšej fázy vyraďovačiek? Vyrazil si si niekde s tímom, alebo si išiel domov za rodinkou a trochu si zrelaxoval?

Sadli sme si na krátku večeru a potom sme všetci išli väčšinou za rodinami a zrelaxovať, keďže sme mali dva dni voľna.

Ako sa postupom času pozeráš na vaše štvrťfinále a na tím MAC Újbuda?

Bol to nevyspytateľný tím, silný smerom dopredu, mali rýchle protiútoky a podržali ich brankári. Celkovo podali dobrý výkon.

V tejto sezóne sa ti maximálne darilo a začlenil si sa medzi najlepších a najproduktívnejších hráčov ligy. Ako hodnotíš uplynulý ročník zo svojho osobného pohľadu a ako hodnotíš súčasný káder HKM Zvolen?

Bola to pekná časť sezóny, no to najdôležitejšie ešte len prichádza. Vo všetkom mi pomohli hlavne spoluhráči a to, ako cely tím funguje. Myslím si teda, že máme veľmi kvalitné mužstvo, trénerov a celkovo zázemie, takže máme len tie najvyššie ciele.

Vráťme sa teraz jednou otázkou do minulosti. Dlho ste ťahali šnúru víťazstiev, no potom prišlo obdobie, keď sa vám nedarilo a Zvolen sa nejak nevedel nakopnúť. Vieš nám priblížiť, čo bolo príčinou tohto nečakaného výpadku?

Bolo to veľmi náročné obdobie, ale dostali sme sa z toho a nechýbalo veľa a mohli sme byť po základnej časti prví. Aj to však ukazuje silu mužstva. Myslím, že príčinou bolo hlavne to, že sme nedávali dostatok gólov, hoci sme si vytvorili mnoho šancí.

Aké ambície má súčasný káder HKM? Ste pripravení zabojovať, povedzme, aj o celkový triumf?

Máme len tie najvyššie ambície a teraz máme cieľ ísť do finále.

Garrett Mitchell bol bezpochyby jedným z najvplyvnejších hráčov na ľade. Ako by si charakterizoval súčasnú tvár HKM Zvolen? Hráte viac ako tím, alebo sa spoliehate na momenty geniality od jednotlivých individualít?

Dúfam, že Garrettovi to pôjde takto aj naďalej, no v play off sa musíme spoliehať na silu celého mužstva, len tak môžeme vyhrávať.

Mal si nejakého preferovaného súpera do ďalšieho kola, alebo si nad tým vôbec nepremýšľal a ste ako tím pripravení poraziť každého?

Teraz sa už vyberať nedá, všetky mužstvá sú kvalitné a budú to ťažké série. Ja však verím, že nakoniec to zvládneme!!!

AUTOR: Peter Rusiňák GRAFIKA: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY