× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Bruno Mráz: Pomoc fanúšikov budeme potrebovať! (ROZHOVOR)


31.05.2019

Bryndziari oznámili svoju prvú predsezónnu posilu, je ňou dvadsaťšesťročný center, Bruno Mráz. Odchovanec bratislavského Slovana sa po dvoch rokoch strávených v českej extralige vracia do tímu spod Pustého hradu. O samotnom prestupe, cieľoch HKM, či osobných ambíciách samotného Mráza si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.

Zvolen pre Vás nie je žiadnou novou výzvou, v tomto tíme ste už pôsobili aj v minulosti a patrili ste medzi tých produktívnejších hráčov. Po dvoch sezónach v Čechách sa vraciate. Ako sa zrodil prestup do Zvolena? „V Olomouci som pôsobil dva roky, cítil som, že potrebujem zmenu. Preto som si po skončenej sezóne sadol s agentom a prebral všetky ponuky, ktoré som mal."

Mali ste po sezóne ponuky z viacerých slovenských tímov, prípadne zo zahraničia? „Áno, mal som konkrétne ponuky z Česka, ako aj zo Slovenska, ale teraz by som to už nerád konkretizoval."

Čo rozhodlo o tom, že ste si vybrali práve klub spod Pustého hradu? „Určite zavážilo to, že sa vraciam do známeho prostredia. Podmienky na hokej, ktoré má Zvolen, sú na veľmi dobrej úrovni. "

Ako bolo vyššie spomenuté, predošlé dve sezóny ste strávili v Čechách. Vedeli by ste porovnať tamojšiu extraligu a našu domácu súťaž? V čom vidíte najväčšie rozdiely? „Najväčšie rozdiely som videl jednoznačne v dodržiavaní herného systému, hlavne čo sa týka defenzívy, rýchlosti reakcií a snáď aj väčšej hráčskej vyspelosti. Predsa len, v českej lige pôsobí viac skúsených hráčov. Avšak myslím si, že naša liga napreduje z roka na rok."

Spoločná tímová príprava HKM Zvolen sa začne až 29. júla. Budete sa teda zatiaľ na novú sezónu pripravovať individuálne? Ak áno, kde a pod taktovkou koho to bude? „Zatiaľ sa pripravujem individuálne, ako skoro každý rok. V polovici júla by som sa chcel pripojiť k chalanom do HDC. (pozn. red. hokejové centrum v Bratislave)"

Adam Drgoň naznačil, že sa vo Zvolene rysuje dobrý, zaujímavý tím. Má mužstvo Zvolena teda tie najvyššie ambície? Aké si kladiete Vy osobné ciele? „Zvolen má každoročne tie najvyššie ciele. Ja sa budem snažiť, aby som mu ich pomohol dosiahnuť. Dvakrát z posledných štyroch rokov vypadol Zvolen v siedmom zápase semifinále, tak pridať minimálne ten jeden krok naviac."

Poslednú sezónu, ktorú ste strávili vo Zvolene, ste okúsili aj reprezentáciu. Veríte, že by Vám pôsobenie u Rytierov mohlo otvoriť dvere k najcennejšiemu dresu aj tentoraz? „Budem sa plne sústrediť na svoje výkony vo zvolenskom drese a uvidíme... Bolo by pekné si opäť obliecť dres Slovenska, ale máme veľa kvalitných hráčov či už na Slovensku, alebo v Európe."

Chceli by ste niečo odkázať fanúšikom Zvolena, ktorý na Facebooku vyjadrili obrovskú radosť po oznámení Vášho príchodu? „Nech si nájdu čas na to prísť nás povzbudiť v čo najväčšom počte. Ich pomoc budeme potrebovať!"

autor: Patrik Ľupták grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY