× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Tri momenty tretieho hracieho dňa


10.10.2020

Ani hrací deň číslo tri nám nedoprial viac, než štyri stretnutia Tipos extraligy. Napriek neutíchajúcim obmedzeniam sa nám však ligové dianie ráznym tempom rozbieha a mužstvá svojimi výkonmi nastavujú prvé kontúry ich možného tohtosezónneho počínania. Po troch odohraných dňoch môžeme prehlásiť, že jediným mužstvom, ktoré nestratilo ani bod ostáva Nitra. Na opačnom póle by sme našli Banskú Bystricu, ktorá naopak na premiérový zápis do tabuľky stále čaká. Kedy sa jej ich podarí získať nám ukážu ďalšie kolá, my vám však opäť ponúkame tri najlepšie momenty toho posledného! 

 

Raritno-unikátna bitka

Začíname hneď zhurta, zrejme najkontroverznejším a najviac diskutabilným momentom včerajšieho hracieho dňa. Bitka medzi popradským bekom Petrom Ulrychom a zámorským obrancom v službách Banskej Bystrice, ktorým je tvrďák Hunter Drew rozvírila vášne aj u fanúšikov na sociálnych sieťach. Na pästnej výmene by, samozrejme, nebolo nič divné, pokiaľ by sa uskutočnila počas prebiehajúcej tretiny. Aktéri to už však „nevydržali“ a do seba sa pustili približne minútu pred začiatkom tretieho dejstva. Český bek v službách Kamzíkov zamieril ešte pred buly, počas rozkorčuľovania na polovicu súpera, čo sa zjavne nepáčilo kanadskému obrancovi Baranov. Drew uštedril neočakávanému návštevníkovi krosček a to sa Ulrychovi nepáčilo. Mela tak bola na svete. Kto však bol na vine a toto možno trochu zbytočné handrkovanie spustil? „V Amerike je zvyk, že pokiaľ tím prejde na polovicu súpera, v jeho tretine sa jednoducho nesmie objaviť. Kanaďan to bral tak, že hráč Popradu tam nemá čo robiť. Toto nie je krasokorčuľovanie, že budeme chodiť pekne dokola,“ snažil sa ozrejmiť danú situáciu spolukomentátor včerajšieho stretnutia. Odlišný názor na situáciu mal pochopiteľne zainteresovaný Petr Ulrych. „Vôbec si to nedokážem vysvetliť. Proste som sa šiel rozcvičiť a ani neviem kto to bol, proste ma napadol. Sekol ma cez ruky a konflikt bol na svete. Nie je to nič zakázané, že by som nemohol prejsť na druhú stranu predsa. Aj v iných zápasoch chodia protihráči na našu stranu. Tu v Európe je to podľa mňa úplne normálne,“ vyjadril svoj pohľad na situáciu pre médiá počas rozhovoru po zápase. Aký je teda váš názor na vzniknutú situáciu vo včerajšom dueli medzi Popradom a Bystricou? 

 

 

Zápis elitnej formácie aj gólmana

Aj pri druhom momente ostávame na chvíľku pod Tatrami. Po dvoch zápasoch si domáci včera schuti zastrieľali, potvrdili ofenzívny potenciál a trojnásobnému majstrovi dokázali vsietiť sedem presných zásahov. Trénera Petra Mikulu môže tešiť počínanie prvej formácie, ktorá po slabšom minulom týždni zabrala a vo včerajšom stretnutí režírovala víťazstvo Popradu. Úvodné dva góly zaznamenal najlepší strelec uplynulého ročníka Marcel Haščák, gól a dve asistencie na svoje konto pridal Dávid Skokan a sieť za Gajanom, respektíve Vayom dvakrát rozvlnil a rovnakým počtom k tomu dopomohol svojim spoluhráčom Patrik Svitana. Kamzíci zápas rozhodli v prostrednom dejstve, kedy Baranom nasúkali päť kúskov. Celkovo z toho bol finálny rezultát 7:1, čo pre hostí znamená najhoršiu prehru od januára 2015 (2:8 s Nitrou)! Netypickým držiteľom jedného kanadského bodu sa stal český gólman Tomáš Vošvrda. Spoza vlastnej bránky rýchlo rozohral na modrú čiaru, kde ďalekonosnú prihrávku prebral domáci kapitán, posunul napravo nakorčuľovanému Haščákovi a bolo 4:1 Ochranca popradskej svätyne si tak pripísal sekundárnu asistenciu a okrem poctivého výkonu medzi troma žrďami tak svojmu mužstvu pomohol aj takýmto spôsobom.

 

 

Pulišov hetrik

Vďaka trom gólom nám v druhej časti tejto rubriky umožnil zaradiť ho do momentov Christophe Lalancette. Počínanie kanadského forvarda v službách Michaloviec možno vzal ako pomyslenú výzvu Zvolenčan Radovan Puliš a proti Trenčínu sa činil rovnakým štýlom. Po troch odohraných zápasoch má na svojom konte slovenský útočník šesť bodov za štyri góly a dve asistencie, čím spoločne s ofenzívnym kolegom McPhersonom okupuje prvú priečku hráčskej produktivity. Pred aktuálnou sezónou sa Puliš opäť vrátil pod Pustý hrad, kde bol pasovaný do role kapitána mužstva. Vodcovské schopnosti sa mu zatiaľ darí plniť, k tomu preukazuje skvelý ofenzívny inštinkt a spoluhráčov sa snaží ťahať za dôležitými výhrami. Na jeho gólový čuch a skvelé postavenie včera nestačil ani výborne chytajúci brankár Valent. Hetrikom a skvelým výkonom navyše zatienil aj fínskeho útočníka, novica Vojakov, Janne Väyrynena. Toho musíme spomenúť a pochváliť za famózny výkon. Koniec v Nových Zámkoch hodil severský hokejista rýchlo za hlavu a ak bude v takýchto výkonoch naďalej pokračovať, pre Duklu môže byť sľubnou posilou. 

 

Autor: Silvester Bobko / Grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY