× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Tri momenty prvých semifinálových zápasov Tipsport Kaufland Cupu


05.11.2020

V priebehu tohto týždňa sa uskutočnili prvé semifinálové zápasy novej pohárovej súťaže. Zatiaľ čo v utorňajšom stretnutí medzi Michalovcami a Popradom sa zrodil len jeden gól, tak stredajší duel nám priniesol prestrelku medzi Nitrou a Slovanom Bratislava, ktorá skončila v pomere 4:5. V oboch prípadoch núdza o nádherné hokejové momenty rozhodne nebola a my sa práve bližšie pozrieme na tie najzaujímavejšie.

 

Zákrok a la Dominik Hašek

Už dlhodobou jednotkou v bráne Kamzíkov je český rodák Tomáš Vošvrda, ktorý na ľade Zemplínčanov predviedol svoje vysoké kvality a domácich hráčov privádzal do zúfalstva. Najmä vďaka jeho výkonu sa Popradčanom podarilo odniesť si z Michaloviec cenný jednogólový náskok, ktorý zvyšuje ich šance postupu do finále. Robustný 31-ročný brankár predviedol najlepšie zákroky zápasu v 36. minúte, keď si  na ňom zverenci Miroslava Chudého doslova vylámali zuby. Líšky v útočnom pásme zvierali hosťujúcich hráčov a presný zásah priam visel na vlásku. Najprv strieľal z pravého kruhu mladý RegendaVošvrda síce zasiahol, no puk sa odrazil presne na hokejku Samuela Takáča, ktorému stačilo trafiť polodkrytú svätyňu Kamzíkov, avšak tento pokus zblokoval obetavý  Brejčák. Puk skončil za  bránou a zhostil sa ho domáci Christopher Lallancete, ktorý nahrávkou vyzval k strele opäť niekdajšieho popradského hokejistu a ten z prvej trafil len bližšiu žŕdku. To ešte nebol koniec „závaru“ pred bránou Kamzíkov. Od tyčky sa puk odrazil až na modrú čiaru, kde číhal kanadský obranca Louis a z príklepu sa snažil využiť zlé postavenie gólmana, ale Tomáš Vošvrda nerezignoval a pohotovou rybičkou zabránil už takmer istému inkasovaniu.

 

Prvý seniorský gól v 15 rokoch   

Ako sme už avizovali v našom tohtotýždňovom článku, tak družstvo z Nitry nastúpilo do zápasu proti Slovanu Bratislava s viacerými mladíkmi v zostave. Okrem iného to bol pre hráčov spod Zobora aj prvý zápas po vynútenej vyše 20-dňovej prestávke. Mladé nádeje slovenského hokeja neboli len do počtu, ale dokonca sa im podarilo vsietiť dva góly. Spolu sa pozrieme na oba presné zásahy, no začneme tým prvým. Corgoni do zápasu nevstúpili ideálne a na domácom ľade rýchlo nabrali dvojgólové manko. V druhej polovici prvej tretiny, za stavu 1:3 z ich pohľadu mali k dispozícii v poradí už druhú presilovku. V nej dostal šancu aj hráč narodený v roku 2005! Za takúto dôvera sa trénerovi aj patrične odvďačil. Po rýchlom presune do útočného pásma sa domáci celok ocitol v situácii dvaja na jedného. O niečo skúsenejší Marek Tvrdoň poslal z pravého kruhu časovanú prihrávku, ktorú si Ondrej Molnár jednoducho spracoval a rutinérskym spôsobom si vychutnal v bráne stojaceho Makarova. 2:3.  

 

Má to v krvi

Do druhej tretiny nastupovali nitrianski hokejisti so stratou dvoch gólov na hostí z hlavného mesta Slovenska. V porovnaní s prvým dejstvom bolo druhé na presné zásahy o niečo pokojnejšie. V závere prvej polovice stretnutia to však chcel zmeniť syn legendárneho Jozefa Stümpela spolu so svojou formáciou a aj sa im to podarilo. Po vybojovaní puku si to Oliver Stümpel namieril stredom klziska a posunul ho na modrú čiaru Ivanovi Švarnému. Ten pohotovou strelou donútil bratislavského brankára puk len vyraziť, žiaľ pre neho ho vyrazil tak nešťastne, že ďalšiemu talentovanému nitrianskemu odchovancovi neostávalo nič iné len strelou z prvej ohroziť bránu. Ako už vieme, neskončilo to len ohrozením, ale touto strelou skorigoval Oliver Stümpel stav stretnutia na 3:4 z pohľadu Corgoňov a zároveň si rovnako, ako vyššie spomínaný Oliver Molnár, otvoril strelecký účet v drese A-tímu HK Nitra.

 

autor: Kamil Schreiber | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY