× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pred play-off s Milošom Kelemenom


27.03.2021

Päťdesiat zápasov základnej časti hokejovej Tipos extraligy je nenávratne za nami. Priamo do štvrťfinále play-off postúpilo šesť celkov, ďalšie štyri si medzi sebou merajú sily v osemfinálových dueloch. Z prvého miesta pôjde do vyraďovacej fázy súťaže horúci kandidát na celkové prvenstvo HKM Zvolen. O cieľoch „rytierov“ azda netreba hovoriť, preto Miloš Kelemen prezradil iné zaujímavé informácie z kuchyne tímu spod Pustého hradu. 

 

 

Ešte štyri kolá pred záverom základnej časti nebolo o ničom rozhodnuté. „Rytieri“ strácali na vedúci Poprad len jediný bod, náskok pred „líškami“ z Michaloviec mali najtesnejší. Z hry o prvú priečku nevypadával ani Slovan, ktorý mal len o tri body menej ako podtatranci. Práve jedni z posledných súperov HKM Zvolen boli tabuľkoví susedia z východu republiky. „Určite je super, že sme vyhrali v náročných zápasoch na konci základnej časti, ktoré nám zaručili prvé miesto. Čo sa týka osobného pohľadu na doterajší priebeh sezóny, robí ma šťastným pocit, že som mohol pomôcť tímu k víťazstvám,“ obzerá sa nielen za záverečnými bojmi, ale i za celou základnou časťou Miloš Kelemen. 

 

 

Zvolenčania napokon všetky štyri posledné zápasy zvládli, čím si vybojovali pohár Dušana Pašeka. „Prvá časť sezóny je za nami, teraz prichádza tá dôležitejšia. Nesmieme sa na to pozerať z pohľadu, že sme boli prví. Play-off je nová súťaž, môže sa stať čokoľvek, preto musíme makať tak ako doteraz,“ hovorí odchovanec zvolenského hokeja. „Bryndziari“ sa pripravujú na svojho potenciálneho súpera po trojdňovej pauze opäť od štvrtka. Momentálne však čakajú na to, kto sa stane ich prvým konkurentom v play-off. Bude hrať rolu vo štvrťfinále menší herný výpadok? „Možno to bude citeľné v úvodných minútach prvého zápasu, budeme sa musieť do toho dosať, ale asi to, že my máme pauzu a oni hrajú, nie je výhoda, ale ani nevýhoda. My sa musíme sústrediť na svoju hru. Máme dostatok času na to, aby sme sa na súpera pripravili. Je čisto na nás, ako do play-off vstúpime.“

 

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

 

Azda každý fanúšik zvolenského hokeja by si prial v prvom kole play-off súpera z Banskej Bystrice. Práve „baranov“ Zvolen vyradil vo štvrťfinále pri poslednej majstrovskej sezóne. „Určite by bolo super hrať prvé kolo s Bystricou, aj kvôli tomu, že by bol každý zápas doma, čiže by sme nemuseli cestovať, čo je veľká výhoda,“ uvádza sympatický forvard, ktorý v aktuálnom ročníku Tipos extraligy zaznamenal tridsaťosem bodov za devätnásť gólov a rovnaký počet asistencií. Okrem mužstva spod Urpína je možným súperom HKM aj tím Košíc či Nových Zámkov. „Čo sa týka osemfinalistov, pozeral som ich zápasy a musím povedať, že všetci majú kvalitné mužstvá, každý z nich nás dokáže potrápiť. V aktuálnom ročníku sú všetky tímy ligy vyrovnané, nie je čo vyberať. Musíme si nastaviť hlavy tak, že chceme ísť čo najďalej a nemôžeme sa pozerať na to, kto nám bude stáť v ceste,“ uznáva kvalitu protivníkov mladý srdciar. „Súpera sa dozvieme v úvode týždňa, čiže čas na prípravu bude dostatočný. Hrali sme s každým, poznáme sa navzájom, takže vieme, čo od nich očakávať a ako hrajú.“

 

 

Zvolen ako jediný tím najvyššej súťaže pokoril métu sto bodov, vsietil druhý najvyšší počet gólov a v riadnom hracom čase prehral len deväťkrát. „Play-off bude o chybách a o tom, kto bude viac chcieť. V náš prospech hrá vyrovnanosť každej formácie. Keď nepotiahne tím prvá či druhá, prichádzajú tretia so štvrtou - tie nezaostávajú. Navyše u nás je vidieť naozajstnú tímovosť a silu kolektívu,“  opísal faktory, ktoré hrajú v prospech „rytierov“. „Vo vyraďovacej fáze sa rátajú víťazstvá, je jedno či zvíťazíme 1:0 po škaredom zápase. Vydreté duely budú rozhodovať o jednotlivých sériách. My na to máme, aby sme sa zomkli a makali ako jeden,“ pokračoval krídelník prvej formácie HKM. 

 

 

Zvíťaziť v základnej časti sa podarilo Zvolenu opäť po ôsmich rokoch. V sezóne 2012/2013 z toho napokon bol aj majstrovský titul. „Čo sa týka skladby tímu, je to asi najlepšia sezóna vo Zvolene od môjho príchodu do seniorskej kategórie. Ešte si spomínam na jednu, vtedy sme nešťastne vypadli s Nitrou v semifinále, bolo takisto veľmi kvalitné mužstvo. Smola, že sme nepostúpili do finále. Teraz sme vyhrali prvé miesto v základnej časti, čo sa Zvolenu nepodarilo už dlhší čas, takže z tohto pohľadu je to určite dobrý a vyvážený tím,“ zaspomínal do nedávnej minulosti dvadsaťjedenročný talent obliekajúci dres „rytierov“. 

 

 

Celá sezóna sa hrá bez prítomnosti divákov. Hráčom pripomína fanúšikov na štadióne aspoň zvuk z reproduktorov. „Na štadióne bez fanúšikov to nie je ono, príde mi to také suché, keď nie je cítiť emócie a eufóriu z tribún. Aj napriek tomu máme z výhier radosť, lebo vieme, že sú to víťazstvá pre našich fanúšikov, ktorí dozaista sledujú zápasy, ale aj pre klub a nás osobne, pretože na sezóny, kde dosiahneme úspechy, sa spomína ešte veľmi dlho. S takouto partiou, aká tu je, chceme vyhrať posledný zápas sezóny, avšak to je ešte ďaleko. Teraz musíme ísť krok po kroku a dúfame, že to dotiahneme tam, kam chceme,“ uzavrel Miloš Kelemen.

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY