× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pred semifinále s Patrikom Marcinekom: Ak budeme hrať ako doteraz, postúpime


12.04.2021

Najvyššia hokejová súťaž má za sebou štvrťfinále play-off. Postupujúcimi sa napokon stali Poprad, Michalovce, Slovan a Zvolen. Práve posledné dva menované celky odštartujú semifinále vzájomným súbojom v utorok, 13. apríla. Pred ním sme sa porozprávali s útočníkom „rytierov“ Patrikom Marcinekom.

 

V semifinále sa stretnú štyri najlepšie tímy po základnej časti. Tie však do posledného kola nevedeli v akom poradí skončia. Napokon prvenstvo zaznamenal opäť po ôsmich rokoch HKM Zvolen. „Celá liga svedčí o tom, že sú všetky tímy vyrovnané. Zvládli sme ťažké, dôležité zápasy v závere základnej časti s Michalovcami a Popradom, vďaka čomu sme šli do play-off z prvého miesta. Tréner Oremus nastolil jasný systém, ktorý nás v základnej časti vyniesol až na vrchol,“ ohliadol sa za základnou časťou dvadsaťdvaročný útočník „rytierov“ Patrik Marcinek.

 

Prvým súperom mužstva trénera Oremusa v play-off boli Nové Zámky. Sériu s tímom z juhu Slovenska sa podarilo Zvolenu ukončiť v najrýchlejšom možnom čase. Po výhrach na domácom ľade 3:2 a 4:1 viedli „bryndziari“ 2:0. U štvrťfinálového súpera sa zopakoval scenár z prvých dvoch duelov. Najprv Nové Zámky podľahli svojmu konkurentovi 4:2, následne o dvadsaťštyri hodín 6:3 a bolo vymaľované. „Štvrťfinále nebolo vôbec jednoduché, Nové Zámky mali svoju kvalitu a najmä excelentného brankára. V úvode série sme sa rozbiehali ťažšie, bol citeľný herný výpadok, pretože nám chýbali zápasy, ktoré súper hral a my nie. Je ťažké vstúpiť do stretnutí ak mužstvo dva týždne len trénuje a nehrá zápasy. Nakoniec sme však ukázali tímovú silu a postúpili do semifinále,“ zhodnotil sériu s deviatym celkom po základnej časti účastník univerziády.

 

Po postupe medzi najlepšiu štvoricu tímov vypukli pod Pustým hradom oslavy. Fanúšikovia aj napriek zákazu vychádzania prišli privítať svojich obľúbencov priamo pred zimný štadión vo Zvolene. Tí boli po príchode z niečoho takého poriadne prekvapení. „Už počas základnej časti nás prišli fanúšikovia párkrát podporiť pred štadiónom. Mali sme informácie, že ich môžeme očakávať aj po štvrtom zápase s Novými Zámkami, ale prekvapilo nás, že to bolo také veľkolepé. Vnímam to ako krásne gesto od našich fanúšikov. Určite to všetkých hráčov potešilo. Bolo by famózne, kebyže sa nám podarí postúpiť do finále aj kvôli takýmto oslavám, neviem si predstaviť ako by to vyzeralo po vyhratom semifinále so Slovanom,“ neskrýval radosť z podpory fanúšikov odchovanec HKM Zvolen, ktorý si v aktuálnom play-off pripísal dva kanadské body. „Cítime od fanúšikov obrovskú podporu. Sú s nami, aj keď nemôžu byť prítomní priamo na štadióne. Radi by sme sa im postupom odvďačili. Budeme bojovať pre nich. Osobne sa veľmi teším z toho, že to s nami takto prežívajú a stále nám fandia,“ pokračoval Patrik Marcinek.

 

V semifinále nastúpia „rytieri“ proti „belasým“. Bratislavčania porazili vo štvrťfinále Nitru a zaručili si tak miestenku medzi štyrmi najlepšími tímami súťaže. Doposiaľ sa títo súperi v aktuálnom ročníku stretli štyrikrát. V troch prípadoch rozhodovali po remíze 2:2 až samostatné nájazdy. „Slovan má každý rok kvalitný útok so silovými, ale aj technickými hráčmi, ktorí vedia vsietiť góly. Takisto im funguje aj obrana, beci majú výborné strely od modrej, neboja sa hrať fyzicky a disponujú obrovskými skúsenosťami. Netreba zabúdať ani na výborných brankárov. Takže proti nim to nebude vôbec ľahké. Očakávam vyrovnanú sériu, keďže oba tímy majú kvalitu a chcú postúpiť do finále. Myslím, že ak budeme hrať tak ako doteraz, odohráme dobré zápasy s víťazným koncom,“ povedal na margo bratislavského Slovana mladý hokejista spod Pustého hradu, ktorý je súčasťou špeciálnej oslabovkovej formácie. „Čo sa týka oslabení, pripravujeme sa tak, ako na každého súpera. Nechýbala analýza videí, aby sme vedeli na čo si dať pozor. Budeme hrať našu hru a ak neprídu s niečím špeciálnym, tak ich dokážeme ubrániť. Pokiaľ budeme dodržiavať nastavený systém, hrať bojovne a tímovo, dokážeme poraziť kohokoľvek,“ motivovane ukončuje Patrik Marcinek. 

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY