× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Peter Galamboš: Nemal som žiaden dôvod meniť pôsobisko


17.06.2021

Aj keď kompletná podoba kádra michalovskej Dukly na novú sezónu ešte nie je známa, už teraz je jasné, že v rámci bronzového tímu z minulého ročníka dochádza k väčšej obmene. Jednu z výnimiek predstavuje útočník Peter Galamboš, ktorý sa s klubom dohodol na predĺžení zmluvy. 

Martinský rodák prišiel na Zemplín pred dvoma rokmi a za ten čas sa z neho stala pevná súčasť zostavy „líšok“. U najvýchodnejšieho účastníka extraligy začne už svoju tretiu sezónu. Takýto časový úsek nestrávil v doterajšej kariére s výnimkou rodného Martina nikde. „V Michalovciach som bol počas uplynulých dvoch sezón spokojný, mám tam zázemie, a to aj čo sa týka rodiny – moje deti budú chodiť do michalovskej školy. Už počas minulo-sezónneho play-off mi tréner Valtonen predostrel záujem o ďalšie pokračovanie spolupráce. Keďže v michalovskom klube mi všetko vyhovuje, nebolo nad čím premýšľať. Nemal som žiaden dôvod meniť pôsobisko,“vysvetlil skúsený center, prečo sa rozhodol pre pokračovanie v srdci Zemplína.

V budúco-sezónnom kádri „líšok“ bude Peter Galamboš patriť k služobne aj vekovo najstarším hráčom. Zrejme nikoho neprekvapí, ak ho tréner Tomek Valtonen určí za jedného z asistentov kapitána. „Nad týmto som sa ani nezamýšľal. Počas minulej sezóny to prebiehalo spôsobom, že šiesti približne najskúsenejší hráči sme pravidelne komunikovali s trénerom. Myslím, že podobne to bude fungovať aj v ďalšej sezóne. Až tak veľmi nezáleží na tom, kto bude kapitánom či asistentom,“myslí si tridsaťdvaročný hokejista.


zdroj: HK Dukla Ingema Michalovce

Michalovská Dukla sa, rovnako ako v minulej sezóne, netají smelými plánmi. V druhom ročníku medzi slovenskou ligovou elitou sa Zemplínčanom podarilo vybojovať bronzové medaily a podliezť pomyselnú latku nebudú chcieť východniari ani tentoraz.Uvedomujú si to aj samotní hráči. „Chceme bojovať o vrchné pozície. Naše ciele budú opäť len tie najvyššie. Čo sa týka individuálneho hľadiska, chcel by som sa udržať na bodovej úrovni z predošlých sezón, prípadne ju o niečo vylepšiť. Hlavne sa ale budem snažiť čo najviac pomôcť tímu,“vyjadril sa náš respondent k tímovým aj individuálnym ambíciám. 

Peter Galamboš ako jeden z mála hráčov súčasného michalovského kádra pôsobil v Dukle už pred rozmachom pandémie. Vie teda, aké je to hrať pred hľadiskom, ktoré je zaplnené vášnivými michalovskými fanúšikmi. „Verím, že fanúšikovia už budú môcť prísť na tribúny, veľmi sa teším na to, keď sa vrátia na štadióny. V tejto sezóne sa už snáď vyhneme zlému úvodu, aký sme mali v poslednom ročníku. Našim priaznivcom chceme robiť radosť podobne ako počas nováčikovskej sezóny, kedy sme doma vyhrávali väčšinu zápasov,“ dúfa hráč, ktorý začne v septembri už svoju jedenástu sezónu v najvyššej slovenskej súťaži. „Naša liga sa mení vplyvom trendu, akým sa vyvíja svetový hokej. Keď som začínal, hralo sa iným štýlom. Teraz sa väčší význam prikladá rýchlosti, človek sa tomu musí prispôsobiť. Navyše, oproti minulosti hrávajú v našej lige kvalitnejší legionári.Celkovo musím povedať, že úroveň našej ligy stúpla,“ uzavrel Peter Galamboš.

autor: Samuel Brecko | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY