× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Liga majstrov je pre nás výbornou školou, tvrdí Jakub Sukeľ


31.08.2021

Hokejisti bratislavského Slovana odohrali počas minulého týždňa prvé dva zápasy v skupinovej fáze Ligy majstrov. O súbojoch na ľade švédskeho Leksandu a švajčiarskeho Fribourgu sme sa porozprávali s útočníkom „belasých“ Jakubom Sukeľom.

Veľmi slušný výkon podal štvrtý tím minulej extraligovej sezóny najmä proti švédskemu súperovi, v Leksande viedol 2:0 aj 3:2, no domácim sa napokon troma gólmi podarilo otočiť skóre. Vo Fribourgu zas „belasí“ doplatili na zlý úvod – v prvej tretine ich súper prestrieľal pomerom 21:6 a na ukazovateli skóre svietil po dvadsiatich minútach stav 3:0 pre domácich. Napriek zlepšeniu výkonu v ďalšej časti hry si Slovan na svoje konto pripísal prehru 2:5. „Oba zápasy boli veľmi náročné, videli sme, že naši súperi patria medzi európsku špičku. V Leksande sme doplatili na zbytočné vylúčenia. Je to škoda, lebo dlho sme tam viedli. Proti Fribourgu nám nevyšiel začiatok. Potom sme síce dokázali streliť nejaké góly, no výsledok sa nám už nepodarilo zvrátiť,“ zhodnotil Sukeľ doterajšie vystupovanie Slovana v Európe. Bratislavčania čelili tímom zo súťaží, ktoré sú považované za jedny z najlepších v rámci európskeho kontinentu. Nášho respondenta sme sa preto spýtali na porovnanie CHL s našou extraligou. „Najväčší rozdiel oproti našej lige som videl v rýchlosti a technike. Títo súperi robili všetko v rýchlom tempe, na nič nečakali,“ vyjadril sa rodák z Liptovského Mikuláša.

 

zdroj: hcslovan.sk

 

Ako už Jakub Sukeľ načrtol, veľkú rolu pri prehrách Slovana zohrali vylúčenia. Z desiatich inkasovaných gólov dostali zverenci Róberta Dömeho až štyri v oslabeniach. V záverečnej desaťminútovke stretnutia v Leksande šli „belasí“ na trestnú lavicu hneď štyrikrát, čo domáci využili na dva presilovkové zásahy a obrat skóre. „Leksand aj Fribourg sú technicky vyspelé tímy, ktoré veľmi dobre korčuľujú. Fauly možno pramenili aj z toho. Musíme si na to dávať pozor v každom zápase, najmä v záveroch. Súperi takéhoto rangu vedia nedisciplinovanosť veľmi dobre potrestať, čo sme zažili na vlastnej koži,“ uvedomuje si hokejista, ktorý ako jediný zo Slovana zaznamenal v doterajšom priebehu CHL dva kanadské body – proti Leksandu raz skóroval a na gól prihral spoluhráčovi zo štvrtého útoku Adamovi Bezákovi. „Zápas vo Švédsku našej formácii vyšiel. S Adamom Bezákom a Jakubom Urbánkom sa nám spolupracovalo dobre. Myslím, že po hernej stránke sa nám celkom darilo plniť si svoje úlohy a ako bonus sme k tomu pridali aj dva góly,“ povedal dvadsaťpäťročný krídelník.

Už onedlho budú mať Slovanisti možnosť oplatiť obom súperom prehry na domácom ľade. Vo štvrtok večer privítajú Leksand, Fribourg príde do nášho hlavného mesta o dva dni neskôr. „Na tieto zápasy sa veľmi tešíme. Liga majstrov je pre nás výbornou hokejovou školou. Potrebujeme sa čo najlepšie pripraviť a poučiť sa z chýb, ktoré sme urobili minulý týždeň. Verím, že v domácom prostredí budeme úspešnejší ako vonku a podarí sa nám získať nejaké body, resp. vyhrať,“ dúfa päťnásobný seniorský reprezentant Slovenska.

autor: Samuel Brecko | grafika: Kristína Prievalská

 

PODOBNÉ ČLÁNKY