× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Mudrák sa chce chopiť šance, v reprezentácii sa stretne s kamarátmi


27.10.2021

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemecký pohár, ktorý sa uskutoční v novembri, má Tipos extraliga desaťčlenné zastúpenie. Pre štyroch hokejistov ide zároveň o premiérovú pozvánku do seniorského národného tímu. Jedným z nich je aj obranca Dukly Michalovce Dávid Mudrák, ktorého sme oslovili na krátky rozhovor.

Dvadsaťročný rodák zo Zvolena si vo svojej doterajšej kariére zahral na jednom šampionáte do 18 rokov a dvoch do 20 rokov. Tentoraz si, podobne ako trojica Filip Belányi z Banskej Bystrice , Samuel Takáč zo Slovana Bratislava a Filip Mešár z Popradu, po prvýkrát oblečie dres reprezentačného A-tímu. „Po tom, ako som sa dozvedel, že som nominovaný na Nemecký pohár, som mal príjemné pocity. V takomto mladom veku som to vôbec nečakal, veď na posledných MS aj olympijskej kvalifikácii hralo za reprezentáciu množstvo kvalitných hráčov. Za pozvánku do národného tímu som veľmi vďačný, túto šancu sa budem snažiť čo najlepšie využiť,“ teší sa Mudrák, ktorý na svojej prvej reprezentačnej akcii nebude musieť absolvovať veľa nových zoznamovaní. „Poznám takmer všetkých hráčov z tohto výberu. Myslím si, že ak vytvoríme dobrú partiu a budeme si navzájom pomáhať, tak nám to na ľade pôjde o to ľahšie,“ tvrdí.

V Mudrákovom pôsobisku, Dukle Michalovce, došlo počas medzisezónneho obdobia k výrazným hráčskym zmenám. Tie vyvolali v hokejovej verejnosti rôzne ohlasy, prvá štvrtina základnej časti ale vyšla „líškam“, neberúc do úvahy domáce výbuchy proti Nitre a Prešovu, pomerne slušne. „Nezačali sme ideálne, prispela k tomu aj veľká obmena nášho kádra. Postupne sme sa však dokázali rozbehnúť, dodržiavame to, čo od nás chce tréner. Kabína si po ľudskej stránke dobre sadla, verím, že fungovať nám to bude už len lepšie a lepšie,“ zhodnotil doterajší priebeh extraligovej sezóny talentovaný bek, ktorého sme zatiaľ mohli vidieť v michalovskej zostave v deviatich z doterajších jedenástich ligových duelov. Na začiatku októbra ho trápilo malé zranenie, kvôli ktorému vynechal zápasy proti Zvolenu a Nitre. „Mal som problémy s nohou, spôsobilo to nastrelenie pukom, určitý čas som nemohol korčuľovať. Dával som sa dokopy, no teraz je už všetko v poriadku a som úplne fit,“ vysvetlil náš respondent.

Dávid Mudrák hráva v našej extralige druhú sezónu. Tú minulú začal v Košiciach, no po zimnej účasti na spomínanom juniorskom šampionáte zamieril do Michaloviec. V tíme najvýchodnejšieho účastníka našej najvyššej súťaže sa pomerne rýchlo udomácnil, na ľade dostáva dostatok priestoru, obľúbili si ho aj fanúšikovia Dukly. Zdá sa teda, že januárový Mudrákov podpis zmluvy s „líškami“ bol obojstranne výhodným krokom. „Po juniorských MS som dostal telefonát od manažéra z Dukly. Bol som veľmi rád, keďže v tej dobe som nemal klub. Môžem povedať, že v Michalovciach som po každej stránke veľmi spokojný. Máme tu vytvorené výborné zázemie, a to platí aj v porovnaní s vyspelými hokejovými krajinami, napríklad Fínskom, kde som pôsobil. Nemôžem zabudnúť ani našich skvelých fanúšikov, ktorí nás výrazne podporujú. Celkovo som vďačný, že môžem hrať v tomto klube,“ netají spokojnosť.

Extraligisti v nominácii Slovenska na Nemecký pohár

Brankári –  Filip Belányi (HC 05 Banská Bystrica)

Obrancovia – Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce), Daniel Gachulinec (HC Slovan Bratislava), Martin Vitaloš (HK Nitra)

Útočníci – Samuel Buček, Filip Krivošík, Adrián Holešinský (všetci HK Nitra), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava), Filip Mešár (HK Poprad)

autor: Samuel Brecko | grafika: Marián Kubík

 

 

PODOBNÉ ČLÁNKY