× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Samuel Takáč: Každý hráč by mal pociťovať tlak


17.10.2022

Po desiatich kolách je Slovan Bratislava v tabuľke na prvom mieste so ziskom dvadsiatich piatich bodov za osem výhier a jednu prehru po predĺžení v Spišskej Novej Vsi. V počte asistencií kraľuje nie len tímovým, ale aj ligovým štatistikám Samuel Takáč, ktorého sme vyspovedali ohľadom nedávnych zápasov.

Za víťazstvá a aktuálnu formu vďačíme dobrej príprave, ktorú sme mali, a samozrejme kvalitným súperom v príprave, ktorí nás dobre pripravili na ligu. Čo sa týka mojich asistencií, som vďačný mojim spoluhráčom, že po mojich nahrávkach majú presnú mušku,“ uviedol na úvod tridsaťročný krídelník Slovana Bratislava.

Nedávne zápasy Slovan dotiahol do úspešného konca, keď v Prešove otočil zápas z nepriaznivého stavu 4:1 na 5:6 vo svoj prospech a o dva dni neskôr doma uštedril Zvolenu ‚desiatku‘ pri víťazstve 10:2. Veľkou mierou sa o víťazstvá pričinil aj Takáč, keď si pripísal šesť asistencií. „Každý zápas bol iný, či už z pohľadu priebehu zápasu, alebo systému akým proti nám hrali oba tímy,“ priblížil a následne pokračoval, „dvadsaťtri gólov bolo peknou ozdobou pre divákov.“ Ktorá výhra ho však potešila viac? Otočka trojgólového manka alebo jednoznačná výhra? „Výhry tešia stále rovnako. Rozdiel bol v tom, ako sme sa k nim dopracovali. Samozrejme, ak otočíme zápas, v ktorom prehrávame o tri góly, tak je to ukazovateľ do sezóny, že sa oplatí hrať za každého stavu a mužstvo má silu a charakter.“

V minulej sezóne sa zo zisku majstrovského titulu tešili práve „belasí“ v zostave aj so Samuelom Takáčom. Aké sú teda jeho osobné ambície pre tento ročník? „Vyhrať titul a byť prínosom pre spoluhráčov každý jeden deň, keď vkročím do kabíny,“ prezradil časť svojich cieľov. O tom, že Slovan je opäť jedným z favoritov na titul snáď nepochybuje nikto a aj z tohto dôvodu môžu niektorí hráči pociťovať určitý tlak. „Áno pociťujem tlak, a každý jeden hráč by mal, pretože by mal niesť zodpovednosť za to, čo robí,“ priznal sa nám náš respondent, pričom neopomenul ani svoju rolu a povinnosti v kabíne. „Patrím k hráčom, ktorí už majú nejaké skúsenosti a niečo odohraté v našej lige, takže rola je držať mužstvo pohromade, pomôcť, nasmerovať mladších hráčov a byť profesionál na sto percent každý deň.“

Počas uplynulej úspešnej sezóny zažil svoj debut v národnom tíme. Z olympijských hier v Pekingu si domov priniesol bronzovú medailu a následne sa naši hokejisti na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2022 vo Fínsku prebojovali do štvrťfinále. Počas týchto vydarených turnajov hral aj po boku Pavla Regendu, Šimona Nemca či Juraja Slafkovského. „Sledujem NHL a podrobnejšie Paľa, Slafka a Šimona. Ich výkony nehodnotím, lebo som ich nevidel, iba nejaké zostrihy a produktivitu,“ priblížil, pričom však poznamenal, „v prvom rade som rád, že sa prebojovali do prvého tímu, no musia si uvedomiť, že dostať sa tam je ťažké, ale udržať sa je ešte ťažšie. Držím im palce a verím, že budú platní hráči pre svoje mužstvá a bude sa im dariť,“ dodal na záver Samuel Takáč.

 

 

autor: Iveta Rapčanová | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY