× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Maroš Jedlička: V našej trojke môžete vidieť z každého niečo, práve preto si rozumieme


29.12.2022

Hokejistom spod Pustého hradu momentálne patrí v tabuľke našej najvyššej súťaže prvá priečka. V posledných zápasoch svojimi výkonmi na seba najviac strháva pozornosť najmä víťaz našej pravidelnej ankety o hráča týždňa, Maroš Jedlička, ktorého sme sa opýtali na niekoľko otázok.

Zvolenčanom sa v posledných desiatich stretnutiach podarilo zvíťaziť až osemkrát. V tabuľke im aj vďaka tomu patrí 58 bodov. „Chceme sa držať v popredí, niekedy sa darí menej, niekedy viac. Prvé miesto v tabuľke je určite pozitívne, ale netreba prestať pracovať ako doteraz, či už máme alebo nemáme zranených hráčov,“ začal na úvod. „Rytieri“ sú za posledné roky zvyknutí pomýšľať na tie najvyššie ciele, veď za posledných päť rokov nakukli do semifinále až trikrát, v sezóne 2020/2021 dokonca vyhrali celú súťaž. „Ťažko hovoriť o dlhodobých cieľoch, mentalitu v tíme máme nastavenú tak, že sa sústredíme od zápasu k zápasu a chceme v tom aj pokračovať,“ ozrejmil. Jedlička v posledných ôsmich zápasoch nazbieral dvanásť bodov, v Prešove zaznamenal aj svoj prvý hetrik medzi seniormi. „Dariť sa mi začalo po Nemeckom pohári. Zobral som si z neho veľa. Tréner Ramsay mi veľakrát opakoval, aby som strieľal a strieľal. Pred pauzou som bol rád, keď som mal dve strely na bránu, teraz ich niekedy vyšlem aj sedem - osem za zápas. V tom vidím hlavný dôvod úspechu,“ prezradil útočník Zvolena. Na vstup do zápasového kolotoča si však kvôli zraneniam musel chvíľku počkať. To prvé utrpel v závere play-off ešte v marci, pre roztrhnutý krížový väz musel pauzovať niekoľko mesiacov. Druhé sa mu privodilo po návrate z juniorského svetového šampionátu. Na prvý zápas nastúpil až v siedmom kole proti Michalovciam. „Začiatok bol trošku ťažký, uvedomujem si, že ani moje výkony po tých dvoch zraneniach neboli také, ako teraz. Snažil som sa začínať od základov. S trénerom Kmečom sme pozerali celé zápasy a sústredili sme sa na maličkosti, ktoré mi mohli uľahčiť hru. Vyplatilo sa to,“ povedal. 

Minulú sezónu patril medzi ťahúňov, v tabuľke tímovej produktivity mu patrilo druhé miesto, za sedemnásť gólov a dvadsaťjeden asistencií. Aké ambície má na túto sezónu? „Popravde, nad týmto sa teraz vôbec nezamýšľam, plánovať sa mi už raz vymstilo, minulú sezónu.“ Zvolenský „forward“ pôsobí v prvom útoku spoločne s navrátilcom Bondrom a Chrisom Langkowom. „Sú to dvaja skvelí hráči, Chris je veľmi inteligentný a myslím, že je rozumom našej päťky. Skvele vie odhadnúť situáciu, kedy čo spraviť. Rado už pred dvoma rokmi v tejto lige ukázal, že sem nepatrí, je veľmi silný na puku s dobrou strelou. V našej trojke môžete vidieť z každého niečo, práve preto si rozumieme,“ poznamenal na adresu svojich spoluhráčov. Čerstvý reprezentačný strelec sa prvýkrát predstavil v seniorskom reprezentačnom drese v novembri v nemeckom Krefelde. „Vtedy som to vôbec nečakal, bol som ale veľmi rád, že som dostal pozvánku, sú to cenné skúsenosti,“ povedal Jedlička, „Nebolo to najlepšie, ale ani zle. Bol tam aj mierny stres, nevedel som, do čoho idem,“ opísal svoju hru a dojmy. Na záver odkázal niečo aj fanúšikom červeno – modrých: „Buďte trpezliví, fandite nám za každých okolností, nie vždy sa darí a práve vtedy vás potrebujeme,“ uzatvára Jedlička.

 

autor: Matej Bartoš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY