× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TRIEDA A BIEDA #7


04.12.2018

Začal sa nám ďalší hokejový týždeň, no my sa ešte na malú chvíľku vrátime k tomu minulému, aby sme si opäť zrekapitulovali to najzaujímavejšie, čo sa v uplynulom týždni udialo. Tabuľka je čím ďalej, tým viac vyrovnanejšia a poradie sa nám poriadne zamotáva. Tímy predvádzajú skvelé výkony a pohľadný hokej, takže priaznivci Tipsport ligy majú o zábavu postarané. Komu však vyšiel minulý týždeň najlepšie a kto v ňom naopak pohorel? Pravidelná TRIEDA A BIEDA s poradovým číslo #7 je tu!

TRIEDA

Herný progres DVTK pokračuje

Veľmi dobrými výkonmi sa v posledných zápasoch prezentuje tím ľadových medveďov z Miškovca. Po nepriaznivom vstupe do novej súťaže sa na oba maďarské tímy valila vlna kritiky a väčšina fanúšikov bola názoru, že rozhodnutie prijať dvojicu klubov od našich južných susedov nebolo pre slovenskú najvyššiu súťaž prospešné. Miškovec sa však rozbehol a ťahá šnúru štyroch výhier v rade, pričom tri z nich zaznamenal práve v minulom týždni. V zápasoch proti Detve a Liptovskému Mikulášu stačili DVTK na výhru tri góly a po víťazstvách 2:3, respektíve 0:3 si Jegesmedvék v domácom prostredí po výsledku 6:2 "zgustol" aj na Nových Zámkoch. K údernej formácii Pance - Vas - Kulmala sa pridala aj tá v zložení Harrison - Magosi - Loiseau. Práve Bálint Magosi sa vďaka svojim výkonom a bilancii 4+4 stal jedným z "Timeoutsk hráčov týždňa" na našom Facebooku.

 

Sympatické snaženie Detvancov

Aj napriek tomu, že sa hráčom Detvy nedarí a chuť víťazstva nepocítili už šesť zápasov, rozhodli sme sa ich zaradiť do časti TRIEDA. Až v piatich, z týchto šiestich neúspešných stretnutí podľahla Detva svojmu súperovi len o jediný gól. Podpoľanci rozhodne dokazujú, že nie sú fackovacím panákom a aj napriek vyššiemu počtu prehier nechávajú na ľade srdce a bojujú do posledných minút. Presne to ukázali aj v poslednom vystúpení, proti Popradu. Po dvoch tretinách prehrávali hráči HC 07 už 0:4 a zdalo sa tak, že duel bude jednoznačne v réžii Kamzíkov. Avšak nechýbalo veľa a tímu spod Poľany sa mohol podariť rovnaký kúsok, ako ich súperovi na ľade Košíc (o tom viac v biede). Po 32 sekundách znížil Žilka a v priebehu deviatich minút pridali po góle ešte Murček a Kuklev. Vyrovnať sa už síce nepodarilo a Poprad si zápas postrážil, no za sympatický výkon rozhodne palec hore. Aj napriek ťažkému obdobiu Detva dokazuje, že do ligy patrí.

 

Manažment Košíc napreduje

V redakcii si všímame nie len aktivitu na ľade, ale aj mimo neho. V uplynulom týždni nás veľmi milo prekvapilo vedenie Košíc, ktoré pokračuje v skvelej robote a dodržiava tak predsezónne sľuby na jednotku. Po tom, čo už dávnejšie priniesol manažment Košíc svojim najvernejším fanúšikom vernostný program s názvom "Stodola", podáva svojim priaznivcom naďalej aj informácie z prostredia mládeže. Veľmi zaujímavým je nápad, v ktorom HC Košice predstavujú svojich juniorov, čím podávajú ľuďom obraz o dianí nie len v A-mužstve, ale aj v mládežníckych kategóriach. Nás osobne veľmi potešila aj podpora jedného z košických útulkov pre psíkov, o čom sme informovali aj na našom Instagrame. Zopár hráčov a členov realizačného tímu Košíc v priebehu minulého týždňa navštívilo a podporilo štvornohých miláčikov, ktorým darovalo jedlo a iné potreby. Je ozaj obdivuhodné, že mimo hokeja myslí vedenie Oceliarov aj na takéto záležitosti a tieto nápady rozhodne kvitujeme.

 

Smrteľné presilovky Banskej Bystrice

Nevídaný kúsok sa podaril banskobystrickým Baranom v zápase 27. kola na ľade Žiliny. Bystričania na jednotku využili žilinskú nedisciplinovanosť a z deviatich presilových hier, využili až šesť, čím si výrazne vylepšili presilovkové štatistiky a ukázali, že hra v početnej výhode bude silnou doménou tohto tímu. S úspešnosťou využívania presiloviek na úrovni 66,6% zo zápasu s Vlkmi, sa vyšvihli v tejto štatistike na prvé miesto, kde vystriedali košických Oceliarov. V tomto stretnutí rozhodne ukázali, že ak proti nim chcú ostatné mužstva vyhrať, budú musieť na trestnej lavici stráviť čo najmenej času.

 

BIEDA

Aj vyhraný zápas sa dá prehrať

V zápase 27. kola privítali Košice na svojom ľade Poprad. V poradí tretie východniarske derby tejto sezóny bolo plné očakávaní, keďže v predošlých dvoch vzájomných zápasoch sa pravidlo "môj dom, môj hrad" zmenilo na tvoj dom, môj hrad". Popradčania už raz v tejto sezóne z Košíc s troma bodmi odchádzali a prvý tohtosezónný vzájomný zápas chceli zopakovať a Oceliarom vrátiť prehru 2:5 z domáceho prostredia. Lepšie do zápasu však vstúpili Košice a po dvoch tretinách viedli už o dva góly, keď Kamzíkov takmer k ničomu nepustili. Na začiatku tretieho dejstva sa už po 36 sekundách presadil v presilovej hre bek Šedivý a zdalo sa, že je vymaľované. Tím spod Tatier však nezložil zbrane a miestami sa zdalo akoby nastúpil iný tím. Gólmi Abdula a Belluša v priebehu 41 sekúnd Poprad znížil na rozdiel jediného gólu, čo káder okolo kapitána Fabiana ešte viac nakoplo. Necelých šesť minút pred koncom zápasu svojim druhým gólom vyrovnal Abdul a poslal zápas do predĺženia, aby v ňom rozhodol práve Svitana. Popradským Kamzíkom sa tak podaril poriadne "mazácky" kúsok. Košičanom tak pripravili ďalšiu domácu prehru a pridali vrásky na čele. Po konci zápasu sa Oceliarom musel máliť aj zisk jedného bodu, keďže po dvoch tretinách sa zdalo, že tím z metropoly východu má vývoj zápasu jasne vo svojich rukách.

 

Kde sa stratila zvolenská efektivita? 

Zvolen doposiaľ dominoval Tipsport lige, podával vyrovnané výkony od zápasu k zápasu a tímom nemal problém vstreliť aj vyšší počet gólov. Výsledkom bola jasná ofenzívna dominancia, prvé miesto v tabuľke, ale aj popredné priečky hráčov tohto tímuv individuálnych štatistikách. Tak ako na každý tím, tak aj na Bryndziarov však doľahla nenávidená kríza a dovtedy dominantný líder sa začal trápiť a strácať dôležité body. V uplynulom týždni Zvolen aj napriek zlepšeným výkonom doplatil na efektivitu a po nedeľnom kole musel prenechať pomyselný "tipsportligový trón" Košiciam. Proti Novým Zámkom, Popradu a Banskej Bystrici vyslal Zvolen 104 striel, z ktorých zaznamenal len päť gólov, čo je v percentuálnej úspešnosti využitých šancí približne na úrovni piatich percent. Na tím z TOP4, ašpiranta na titul a najúdernejšiu ligovú ofenzívu je to málo a dalo by sa povedať, že práve efektivita bola jednou z hlavných príčin neúspešného obdobia. Zvolenčania však budú dúfať, že po dnešnej výhre v predohrávke 35. kola proti Liptovskému Mikulášu sa vrátia na víťaznú vlnu.

Veríme, že v vás v poradí siedme vydanie TRIEDA A BIEDA zaujalo a nebudete váhať zdieľať nás kdekoľvek, na sociálnych sieťach. :)

PODOBNÉ ČLÁNKY