× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Extraligoví hráči na Nemeckom pohári 2023


07.11.2023

Prvá reprezentačná prestávka sezóny 2023/2024 je tu. Slovenský národný tím od 8. novembra do 12. novembra 2023 odohrá v severovýchodnom meste Bavorska v Landshute tri zápasy. Sily si zmeria s výbermi Rakúska, Dánska a s domácim Nemeckom. Trénerský štáb s kormidelníkom Craigom Ramsaym nominovali na tradičný jesenný turnaj dvadsaťtri hráčov.

Nominácia je zložená z hráčov z českej a zo slovenskej extraligy. Nájdeme v nej aj nováčikov, ktorí si ešte dres s dvojkrížom na hrudi neobliekali. Prvým z nich je dvadsaťštyriročný statný obranca HK Dukly Michalovce, ktorý je momentálne na hosťovaní v hlavnom mesta Slovenska v HC Slovan Bratislava – Marek Korenčik. Preňho je terajšia sezóna prvá na Slovensku v mužskom hokeji. V minulosti pôsobil v americkej ECHL v tíme Iowa Heartlanders. Štyri sezóny si obliekal dres univerzitného tímu UMass-Lowell v NCAA. 

Z tímu z hlavného mesta Slovenska nájdeme v reprezentácii ešte pár hráčov. Do nominácie sa takisto dostali aj mladí beci Michal Beňo a Andrej Golian. Obaja odohrali v národnom drese už zopár zápasov. Z tohto celku sa do národného tímu prebojovali aj útočníci Samuel Takáč a Jakub Minárik. Prvý menovaný bol súčasťou slovenskej reprezentácie aj na zimnej olympiáde, kde Slovensko získalo bronzovú medailu. Mladší z dvojice reprezentoval svoju rodnú otčinu, rovnako ako aj Takáč, na majstrovstvách sveta.

Druhé najpočetnejšie zastúpenie tímov zo slovenskej extraligy má tím HKM Zvolen. Realizačný tím nominoval z tohto celku troch hráčov. Prvý z nich je rodák z Topoľčian Samuel Hain, ktorý sa objavil v nominácii až pondelok 6.11.2023 a nahradil jedného z dvojice Mudrák-Grman. Fantastickú formu si spod Pustého hradu bude chcieť priniesť do reprezentácie 191 centimetrov vysoký útočník Juraj Šiška, ktorý zažíva najvydarenejší vstup do sezóny vo svojej kariére. V sedemnástich zápasoch bodoval trinásťkrát. Bod na zápas si drží aj ,,rytier“ a Šiškov tímový kolega Matej Kašlík. Doposiaľ v tejto sezóne naskočil do 15 zápasoch, v ktorých si pripísal rovnaký počet bodov.

Premiérovo si národný dres oblečie aj mladý forvard HK Poprad Andrej Kukuča, ktorý zažíva prelomovú sezónu na klubovej úrovni. Je siedmy najlepší strelec extraligy a celkovo jej štrnásty najproduktívnejší hráč.

Do slovenskej reprezentácie sa opäť vráti aj dvadsaťdvaročný obranca František Gajdoš z HK Nitra a útočník spod hradu Matúša Čáka Trenčianskeho Jozef Balaž.

 

 

 

PROGRAM NEMECKÉHO POHÁRA 2023 V LANDSHUTE

 

ŠTVRTOK 9. NOVEMBRA

12.30 Rakúsko – Slovensko

19.45 Nemrecko – Dánsko

 

PIATOK 10. NOVEMBRA

15.00 Česko – Dánsko

19.00 Nemecko – Fínsko

 

SOBOTA 11. NOVEMBRA

11.00 Slovensko – Dánsko

18.00 Nemecko – Rakúsko

 

NEDEĽA 12. NOVEMBRA

11.00 Dánsko – Rakúsko

14.30 Nemecko – Slovensko

 

 

 

 

autor: Mário Orság I foto: FB/HKM Zvolen

PODOBNÉ ČLÁNKY