× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

V Deň boja za slobodu a demokraciu rozhodol v predĺžení Sloboda


18.11.2023

Po reprezentačnej prestávke spôsobenej tradičným novembrovým Nemeckým pohárom pokračovala Tipos Extraliga osemnástym kolom, a to aj zápasom na štadióne Pavla Demitru v Trenčíne. Domáci ťahali pred reprezentačnou pauzou štvorzápasovú víťaznú sériu, zatiaľ čo hostia spod Pustého hradu dvakrát pred prestávkou prehrali. Oba tímy tak mali o motiváciu postarané, pričom tentokrát nechýbala ani fantastická atmosféra.

Diváci na úvodný gól nečakali vôbec dlho. Kto sa ešte nestihol usadiť, prípadne čakal v rade na tradičnú trenčiansku klobásu, tak ho ani nemusel stihnúť, keďže padol už po siedmich sekundách hry. Úvodné buly vyhral pre Zvolen Langkow na Haina, ktorý posunul Sládokovi, ten spoza červenej čiary nahodil na bránu domácich a zahanbil domáceho brankára LaCouveeho. Tempo prvej tretiny udávali prevažne Zvolenčania. Mali však problémy vysporiadať sa s vysokým forčekingom domácich, ktorým nútili hostí robiť časté nepresnosti v rozohrávke, z čoho domáci najviac ťažili a vytvárali si strelecké príležitosti. Najväčší ofenzívny tlak domácich prišiel paradoxne vo vlastnom oslabení päť minút pred koncom tretiny, ktorý vyvrcholil minútu pred koncom. Giľák sa ocitol zoči-voči brankárovi Kupskymu, americký gólman však pritlačil betón k tyči a udržal svoj tím vo vedení.

Druhá tretina začala pokojnejšie ako predošlá. Tempo hry sa vyrovnávalo. Príležitosť na vyrovnanie mal v dvadsiatej tretej minúte Petráš. Puk vo vzduchu však netrafil ideálne. V tridsiatej druhej minúte sa znovu tešili hostia. O puk v rohu klziska bojoval Csányi, podarilo sa mu ho posunúť Marcinekovi, ktorý si následne vymenil puk s Kašlíkom a našiel priestor medzi nohami brankára „vojakov“ LaCouveeho a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Už o tri minúty sa mohli prvýkrát tešiť aj domáci. Immo nahodil puk z ľavého kruhu na brankára „rytierov“ Kupskyho, ktorý nedokázal puk udržať, čo využil Charbonneau a dorážkou do odkrytej brány znížil na 1:2.

V tretej tretine mohli diváci sledovať výborný hokej na obidvoch stranách. Domáci sa dočkali vyrovnania zásluhou Conwaya, ktorý sa natlačil pred bránu hostí v štyridsiatej ôsmej minúte. Dorazil vlastnú strelu v neprehľadnej situácii a rozjasal domáce tribúny. Už o dve minúty našiel Baláž pred bránou voľného Giľáka, ten však druhýkrát v zápase zoči-voči Kupskymu pohorel a nechal vyniknúť strážcu zvolenskej svätyne. Dve minúty pred koncom tretej tretiny sa dostal do samostatného úniku Jozef Baláž. Puk vystrelil z ľavého kruhu a zatiaľ, čo obchádzal bránu, sa puk pomaly kotúľal a zastavil o tyčku. Za čiaru ho upratal Denis Hudec a dokonal obrat domácich na 3:2.

V záverečnej minúte skúsili „bryndziari“ hru bez brankára, ktorá sa im osemnásť sekúnd pred koncom vyplatila. Peter Zuzin, najlepší strelec, to zobral na seba a strelou z pravého kruhu prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, čím posunul zápas do predĺženia. V tretej minúte predĺženia rozhodol symbolicky v Deň boja za slobodu a demokraciu, hráč Dukly Trenčín Marek Sloboda. Trenčín touto výhrou natiahol víťaznú sériu na päť zápasov, pre Zvolen to je tretia prehra v rade.

Jozef Sládok, HKM Zvolen: „Je sranda, že som strelil takýto rýchly gól. Nemal som, čo robiť s pukom. Po dvoch prihrávkach po buly som to hneď chcel nahodiť. Viem, že takéto loby sú pre brankárov nepríjemné, ale nečakal som, že to tam padne. Mohol som to nahodiť do rohu, ale hádzal som to na neho, a takto to vyšlo. Každá prehra je náročná a mrzí. Po reprezentačnej prestávke sme sa chceli chytiť, ale dnes nám to ušlo. Sezóna však stále pokračuje, máme pred sebou veľa zápasov, v nedeľu máme zápas s Košicami. Musíme sa z dnešnej prehry poučiť a ideme ďalej.“

Marek Sloboda, HK Dukla Trenčín: „Teší ma, že som mohol rozhodnúť zápas. Dôležitejšie však je, že sme zápas doviedli do víťazného konca ako tím. Dnes sme všetci zabrali a po horšom úvode sme to dokázali otočiť. Ukázali sme charakter a verím, že v tom budeme pokračovať. Nevešali sme hlavy. Stále sme verili, že svojou hrou dokážeme vyhrať. Počas prestávky sme si dobre oddýchli, napriek tomu sme nič nepodcenili. Veríme, že víťaznú šnúru ešte natiahneme.“

 

autor: Peter Šimko I grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY