× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Kto sa stane trénerom Dukly Trenčín? Najväčšie šance má Pardavý


02.04.2019

Len pred pár dňami vedenie HK Dukla Trenčín prostredníctvom svojho webu informovalo o konci trénera Oremusa, ktorému aktuálne bežia posledné štyri týždne jeho kontraktu. Nového sa v Trenčíne nedočká a miesto hlavného trénera bude otvorené. Kto sa stane jeho nástupcom?

Zatiaľ čo meno trénera Oremusa sa v špekuláciách spája s Nitrou, v Trenčíne sa chystajú vsadiť na doterajšieho asistenta Pardavého. Práve ten by sa od 1.5.2019 mohol stať hlavným trénerom Dukly.

Zatiaľ zbieral skúsenosti len ako asistent, no skúsenosti to boli cenné, veď Pardavý si vyskúšal aj pôsobenie pri reprezentácii. Okrem toho s trénerom Oremusom zažil radostné momenty, aj sklamania. Navyše, prostredie v Trenčíne je Pardavému dôverne známe a je veľký predpoklad, že by dokázal nadviazať na uplynulé dve sezóny.

Táto informácia by sa mala potvrdiť po tom, ako sa Branko Radivojevič dohodne s vedením Dukly na funkcii v manažmente klubu a práve táto dvojica bývalých hokejistov by mala začať pracovať na obmene kádra "Vojakov". Predsa len, po nedávno skončenom play-off ohlásili koniec kariéry viacerí skúsení hráči, po Radivojevičovi zavesil korčule na klinec aj Ölvecký, hovorí sa aj o konci Petra Frühaufa a otázny je aj Tomáš Starosta. Všetkých menovaných sužovali zranenia, pre ktoré buď dlhšie pauzovali, alebo ktoré im neumožnia pokračovať v ich bohatých kariérách.

Duklu tak čaká zrejme výraznejšie omladenie, čo by však nemuselo byť na škodu. Aj keď skúsenosti sú v play-off dôležité, treba to vyvážiť aj mladíckou drzosťou a odvahou. Práve niekoľko takých hráčov aktuálne bojuje v extralige juniorov o ďalší ligový titul.

PODOBNÉ ČLÁNKY