× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Komentár: Duklu Trenčín čaká prestavba kádra, príde však omladenie?


12.04.2019

Dukla Trenčín v piatok na svojom webe uverejnila informáciu, že až deviatim hráčom nebude ponúknutá možnosť pokračovať v žlto-červených farbách. Aj napriek miernemu sklamaniu najvernejších fanúšikov je to však logické vyústenie a absolútna nutnosť, najmä pri snahe udržať krok s čoraz väčšou konkurenciou.

Koniec pôsobenia v Trenčíne sa týka Cebáka, Bohunického, Rýgla, Gulu a útočníkov Hudeca, Pardavého ml. a prekvapivo aj trojice Varga, Mikula a Dlouhý. Najmä Radek Dlouhý bol medzi fanúšikmi veľkým obľúbencom. Forma týchto hráčov však nebola počas dlhej sezóny vždy optimálna a najmä nekonzistentné výkony ich zrejme stáli miesto v drese Dukly aj v novej sezóne.

Na druhej strane, všetci menovaní sú nahraditeľní, otázne však v tejto chvíli ostáva, akou cestou sa vedenie Dukly uberie. Na post športového riaditeľa zasadne Branko Radivojevič a ten zo svojho pôsobenia v Liberci pozná recept na úspech a tak isto aj najnovšie trendy. A keď je reč o trendoch, možno si ešte spomeniete, že Dukla zamestnala do svojich štruktúr aj dátového analytika, Filipa Kaderu, ktorý počas celej sezóny sledoval pokročilejšie štatistiky. Možno práve na základe jeho poznatkov prišlo v Trenčíne k tomuto menšiemu zemetraseniu.

Je preto veľká škoda, že Tipsport Liga nevedie pokročilé štatistiky všetkých hráčov, pretože na základe tých by si vedeli v Dukle ľahšie vytipovať mená, ktoré by zapasovali do plánovanej koncepcie. V Česku však tieto údaje k dispozícii majú a preto by sa pozornosť Radivojeviča mohla uberať aj týmto smerom. Zaujímavá by mohla byť aj spolupráca so spomínaným Libercom vo forme hosťovaní hráčov s potenciálom preraziť v seniorskom hokeji.

V Dukle neostal kameň na kameni, no kostru tímu by mohli tvoriť skúsení hráči ako Starosta, Bartovič a Sojčík, post brankára bude zastávať Michal Valent. Hovorí sa o tom, že pokračovať by mal aj Andrew Radjenovic, ktorý by mohol dostať v novej sezóne väčšiu minutáž. Veľmi zásadné bude, či sa podarí udržať Mareka Hecla a po ňom aj dvojicu Hlinka-Sádecký, ktorá určite má čo ponúknuť.

Najzaujímavejšie však bude, či sa Dukla rozhodne výraznejšie omladiť svoj káder a dať priestor odchovancom z vlastnej liahne. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že Trenčín produkuje každoročne niekoľko mimoriadne talentovaných hráčov. Niektorí síce opustili Duklu, aby rozvíjali svoj talent v zahraničí, no po vzore Nitry a návratu Samuela Bučeka do rodného mesta, môže nastať podobný scenár aj v Trenčíne.

V hre sú totiž mená ako Viliam Čacho, Andrej Kukuča, Oliver Okuliar či Kristián Kováčik. Navyše, juniorka Dukly už druhý rok po sebe dokázala vo svojej kategórii triumfovať a aj v jej radoch sú mimoriadne nadaní hráči ako Jozef Haščák no najmä stále len 16-ročný Martin Chromiak, ktorému je predpovedaná veľká budúcnosť. Zabúdať netreba ani na Michala Luhového, ktorý v tejto sezóne zažil niekoľko vydarených štartov medzi seniormi a ktorý si svojou urputnou bojovnosťou získal srdcia fanúšikov.

Pochopiteľne, v Dukle sa v novej sezóne objavia aj úplne nové mená, no predstava spojenia mladíckej dravosti a skúsenosti v podobe vyššie spomínaného Bartoviča, Starostu a ďalších, môže priniesť veľmi zaujímavý mix. Mix, ktorý by pri správnej konštelácii opäť mohol bojovať o najvyššie priečky. Je podľa vás táto teória na mieste? Budeme radi, ak nám dáte vedieť v komentároch na Facebooku.

PODOBNÉ ČLÁNKY