× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Banská Bystrica kompletizuje zlatý hattrick ako druhý tím v histórii!


16.04.2019

Je dobojované! Sezóna 2018/2019 skončila svoju púť a pečať majstra ostáva už tretí rok po sebe pod Urpínom. Mužstvo HC 05 Banská Bystrica tak kompletizuje zlatý hattrick...

Tretím titulom v rade tak potvrdzujú absolútnu dominanciu na slovenskej scéne. Podobný kúsok sa v histórii našej samostatnosti podaril jednému z klubov len druhý krát. Prvý krát niečo podobné dosiahli HC Košice a to v rozmedzí rokov 2009-2011.

Banská Bystrica tak dáva odpoveď na dôležitú otázku, ktorú sme kládli už na samom začiatku tejto sezóny. V jednom z článkov sme sa zamýšľali nad tým, či sa podarí konečne zosadiť Baranov z pomyselného trónu. To sa však napokon nestalo a pod Urpínom tak prepuknú zrejme niekoľkodňové oslavy titulu.

Veľkú pozornosť si zaslúži defenzívny center Matej Češík, ktorý so šiestou zlatou medailou vyrovnáva rekord Richarda Kapuša. Stále len 30-ročný odchovanec banskobystrického hokeja sa tak nezmazateľne zapisuje do histórie nášho ligového hokeja.

V tejto chvíli tak asi len málokto môže spochybniť kvality Baranov, ktorý v tohtoročnom play-off okúsili pocit prehry len štyri krát. Vo finále nepripustili drámu, ktorá by pripomínala vlaňajšok a svojho súpera z Nitry zdolali pomerne jednoznačne, a to 4:1 na zápasy. Samozrejme, Nitra si za svoje snaženie zaslúži absolutórium, no najmä rozsiahla maródka a nedostatok síl im nedovolila získať na svoju stranu viac ako jedno víťazstvo po nájazdoch.

PODOBNÉ ČLÁNKY