× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Trieda a bieda #26


10.11.2020

Ostatných sedem dní najprv prinieslo dva semifinálové duely Tipsport Kaufland Cupu, aby potom nasledovali dva hracie dni našej najvyššej hokejovej súťaže. V piatok aj v nedeľu sa odohralo po štyroch stretnutiach Tipos extraligy a z týchto ôsmich duelov nás zaujali nasledovné príjemné i menej lichotivé detaily a štatistiky.

 

TRIEDA

Obaja po dve výhry a jedenásť gólov

Prvé dva celky priebežnej tabuľky potvrdili svoju športovú formu aj minulý týždeň. Nové ZámkyNitra doposiaľ v súťaži nazbierali 18 bodov. Lídrovi tabuľky na to bolo treba deväť duelov, ale Corgoni sú zatiaľ stopercentní a na zisk tohto počtu bodov im stačilo iba šesť stretnutí. Oba kádre sú aj pri chvályhodnej streleckej chuti, keď práve v posledných dvoch kolách sa do čierneho trafili až jedenásťkrát. Nové Zámky v domácom prostredí uštedrili šesť gólov Liptákom, aby o dva dni na to dali o gól menej Banskej Bystrici. Do tabuľky k ich menu sa tak pripísalo šesť bodov. Nitrania si to hodili naopak a po päťgólovom piatku prišla šesťgólová nedeľa a domáce víťazstvá s Košicami a Liptovským Mikulášom. Fanúšikovia oboch tímov sa môžu tešiť z výsledkov, ale aj z predvádzaného hokeja svojich miláčikov, ktorí sú očividne na dobrej vlne. 

 

Opäť Krasanovský 

V minulej rubrike sme chválili Filipa za 34 zákrokov proti Košiciam a až 44 v dueli so silnými Michalovcami. Liptovskému Mikulášu to vtedy na body nestačilo, ale výkony mladého gólmana si zaslúžili uznanie. Rovnaká situácia pre Filipa a Liptákov nastala aj túto nedeľu v Nitre. Pod Zoborom sa zrodilo víťazstvo domácich 6:5, no oveľa zaujímavejšie číslo svietilo opäť pri mene prvého muža liptovskej defenzívy, ktorý svoje reflexy vytiahol až 47-krát! Filip opäť potvrdil, že je mužom na správnom mieste a vzpruhou pre spoluhráčov, ktorí by sa k nemu mali pridať.

zdroj: HK Dukla Ingema Michalovce

6 bodov pre tím a 7 pre seba

Určite neobyčajne vydarený dvojzápas má za sebou Filip Bajtek. Krídelník Nových Zámkov sa s radosťou môže pozerať na minulotýždňovú tabuľku kanadského bodovania jednotlivcov, pretože si do nej pripísal až sedem bodov za tri presné zásahy a štyri gólové asistencie. Víťazstvo 6:2 s Liptákmi znamenalo pre 29-ročného útočníka 1+2 a výsledok 3:5 proti domácim Baranom priniesol Filipovi štyri kanadské body, keď ku dvom gólom pridal aj dve prihrávky. Tento ofenzívny hokejista je ukážkou toho, že Novozámčanom poslednú dobu hokej jednoducho chutí.

 

BIEDA

Bez bodu aj kvôli presilovkám

V metropole východu pred úvodom sezóny síce nastala hráčska obmena, no aj napriek tomu dosiahnuté výsledky nemôžu byť zatiaľ potešením. Pre Košice je to sedem odohraných duelov a rovnaký počet bodov v tabuľke. Prispeli k tomu aj dva posledné zápasy, z ktorých Oceliari nevydolovali ani bod. Dôvodom týchto nezdarov môže byť aj efektivita v presilových hrách Košičanov, poprípade hra s nižším počtom hráčov na oboch stranách pri vzájomnom vylúčení. Takýchto situácií mali východniari v uplynulom týždni až dvanásť, štyri proti Nitre a osem v domácom stretnutí so Slovanom, no na gól nepretavili ani jednu z nich a zákonite pykali dvomi prehrami. Práve v zápasoch proti papierovo zdatným súperom je využívanie presiloviek dôležitou miskou na váhach duelu, no Košičanom to v tejto hre zatiaľ nejde.

zdroj: HC Košice (Bianka Palenčárová)

Zlepené góly a znova prehry

Výsledkové trápenie Liptákov pokračovalo, bohužiaľ, aj v ostatných dvoch stretnutiach. V oboch z nich celok z Liptova inkasoval až šesťkrát, čoho výsledkom boli prehry 2:6 v Nových Zámkoch a 5:6 v Nitre. Zaujímavosťou a zároveň negatívnym signálom pre MHK 32 boli časové rozpätia medzi obdržanými gólmi v spomínaných zápasoch. V Nových Zámkoch prebiehala tretia tretina a pre Liptákov svietil na tabuli ešte hrateľný výsledok 3:2 v prospech domácich. Prišla však 53. minúta a za 84 sekúnd dva inkasované góly. Ešte horšie to bolo následne v Nitre. V prvom dejstve si hostia vypracovali dvojgólový náskok, ktorý od sedemnástej minúty domáci dokázali zmazať len za 30 sekúnd a do šatní sa išlo za stavu 2:2. Začiatok druhej periódy a v priebehu len 28 sekúnd 23. minúty duelu ďalšie dva zlepené presné zásahy v liptovskej sieti a rázom je z toho 4:2. Ťažko hľadať presnú príčinu týchto nepozorností Liptákov, no je dosť možné, že práve toto ich stálo lepšie výsledky proti favoritom a lídrom tabuľky.

 

Nedávne udalosti našej extraligy sme si opäť raz priblížili, no teraz nás čaká, verme, že doposiaľ najzaujímavejší týždeň nového ročníka extraligy, ktorý bude plný zápasov a okulahodiacich momentov. Každý deň okrem soboty by sa niečo malo udiať, čiže my ostávame naladení a dúfame, že vy takisto.

 

autor: Martin Lehotský | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY