× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Dva derby zápasy a posledná šanca pre Miškovec


12.03.2021

Do konca základnej časti Tipos extraligy zostávajú štyri kolá, no ešte stále nemáme rozhodnuté o prvej šestke ako aj o víťazovi základnej časti. Miestenku v predkole play – off si v predchádzajúcom kole už definitívne zabezpečili Novozámčania, podobnú šancu bude mať dnes Banská Bystrica. V 47. kole nás čakajú dva derby zápasy, ako aj súboj tradičných súperov, Dukly Trenčín a Slovana Bratislava, či šláger kola medzi Zvolenom a Michalovcami. Máme sa preto dnes na čo tešiť.

 

Zabezpečia si „barani“ miestenku v predkole play-off?

Banskobystričania budú mať dnes šancu definitívne si zabezpečiť miestenku v predkole vyraďovacej časti, lepšieho súpera ako Liptovský Mikuláš si pre túto príležitosť ani nemohli želať. Liptáci naďalej pokračujú vo výsledkovej mizérii, a hoci už v zápasoch dostávajú menej gólov, stále sa im nedarí pretrhnúť šnúru prehier. Ťažké to budú mať aj tentokrát, i keď tabuľkový rozdiel oboch súperov nie je veľký, „barani“ majú o motiváciu postarané a určite budú chcieť zvíťaziť, aby do ďalších zápasov vstúpili s pohodou na hokejkách a pripravili sa na dôležitú časť sezóny. A to aj napriek aktuálnej hernej forme tímu spod Urpína, ktorá nie je príliš oslnivá.

 

Bitka o Nitriansky kraj po šiestykrát

V aktuálnej sezóne sa hokejisti Nitry a Nových Zámkov stretli vo vzájomných zápasoch už päťkrát, dnes ich teda čaká šiesty derby súboj Nitrianskeho kraja. Zaujímavosťou je, že „corgoni“ v prebiehajúcej sezóne s „býkmi“ ešte neprehrali, čo v predchádzajúcich sezónach nebývalo zvykom a zápasy týchto dvoch súperov zvykli byť pomerne „divoké“. Tohtosezónna bilancia je jasne na strane domácej Nitry, treba však dodať, že zápasy boli z pohľadu výsledku pomerne vyrovnané a rozhodoval jeden, maximálne dva góly. Zvrátiť nepriaznivú bilanciu budú mať hostia náročné, a to aj napriek tomu, že už môžu byť pokojní, účasť v osemfinále totiž majú istú. Nitra má však v ostatných zápasoch vynikajúcu formu, najlepšiu z celej ligovej dvanástky a zároveň ešte stále potrebuje bodovať, aby sa udržala v prvej šestke.

 

Udrží trenčianska Dukla prvú šestku?

V mimoriadne náročnej pozícii budú hokejisti Dukly Trenčín. Aktuálne sa síce nachádzajú na šiestom mieste tabuľky, majú však rovnaký počet bodov ako siedma Detva, ôsme Košice strácajú iba tri body. „Vojaci“ preto musia bodovať čo možno najviac, no do cesty sa im tentokrát postavia hráči Slovana, ktorí ešte stále majú šancu aj na víťazstvo v základnej časti. Trenčín dokázal nad svojim dnešným súperom zvíťaziť iba raz, a to hneď v prvom vzájomnom zápase aktuálnej sezóny, zvyšných päť skončilo lepšie pre Slovan. Oba celky majú momentálne veľmi dobrú formu, čaká nás preto atraktívny zápas dvoch mužstiev, ktoré pred play–off bojujú o vylepšenie tabuľkového postavenia.

zdroj: Projekt Timeout (Denis Sivák)

 

Posledná šanca pre Miškovec

Hráči Miškovca budú mať dnes v Detve definitívne poslednú šancu na vykresanie iskierky nádeje smerom k predĺženiu sezóny. Ich strata na desiate miesto je totiž desaťbodová a ak dnes prehrajú, bez ohľadu na výsledky ostatných súperov stratia šancu na predĺženie sezóny a postup do predkola play-off. Ich protivníkom však budú „podpoľanci“, ktorí taktiež bojujú o účasť v prvej šestke, z ktorej len nedávno vypadli. V prospech hostí hovorí aktuálna forma a „nôž na krku“, v prospech Detvy zase domáce prostredie a pozitívna bilancia tejto sezóny. V troch odohratých zápasoch nedali celku z Maďarska ani jednu šancu na zisk bodov. Pod Poľanou nás teda určite čaká zaujímavé bojovné stretnutie, v ktorom ani jedno mužstvo nebude chcieť urobiť prvú chybu.

 

Porazia Košice svojho východniarskeho rivala?   

Atraktívny zápas sa odohrá v Košiciach, kde domáci privítajú HK Poprad. Aj v tomto zápase pôjde obom mužstvám o veľa. Poprad so snahou udržať líderskú pozíciu musí odrážať útoky Zvolena a Michaloviec, pozície na čele sa menia prakticky po každom kole. „Oceliari“ zase naopak bojujú o účasť medzi top šestkou a zlepšená forma v ostatných zápasoch im stále dáva šancu priameho postupu do štvrťfinále. Vzájomné zápasy dvoch celkov z východu republiky bývajú nevyspytateľné, výhodou nie je častokrát ani domáce prostredie. Aj tohtosezónna bilancia je v celku vyrovnaná, z piatich zápasov zvíťazil dvakrát Poprad, trikrát sa tešili Košičania, a to aj napriek pomerne veľkému tabuľkovému rozdielu takmer počas celej sezóny. Dorovnajú hostia bilanciu, alebo sa po šiestykrát budú tešiť domáci?

 

Šláger kola opäť vo Zvolene

Rovnako ako pred týždňom, aj dnes sa šláger kola odohrá pod Pustým hradom. Druhý Zvolen privíta tretie Michalovce, čo sľubuje kvalitný zápas. Obaja súperi budú chcieť bodovať, no môžeme očakávať vysoko taktickú bitku, nakoľko nikto nebude chcieť urobiť prvú chybu a zvýhodniť svojho protihráča. Z pohľadu formy sú na tom lepšie „líšky“, výkričníkom pre Zvolenčanov je najmä aktuálna forma celku z Michaloviec na ihriskách súperov, ktorá je najlepšia z celej ligovej dvanástky. Mužstvo ktoré dnes prehrá si výraznejšie skomplikuje možnosť zisku víťazstva v základnej časti, na výsledok tohto duelu preto bude celá hokejová verejnosť nesmierne zvedavá.

autor: Radovan Slávik | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY