× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Budeme bojovať až do konca, hovorí Milo, podpora fanúšikov nám určite pomohla


05.04.2021

Štvrťfinálová séria medzi Slovanom Bratislava a HK Nitra sa presťahovala pod Zobor. Po dvoch víťazstvách Slovana doma, bola na ťahu Nitra. Vo vyrovnanom a nervóznom zápase však napokon uspeli hostia z hlavného mesta a v sérii sa ujali vedenia už 3:0 na zápasy. Už dnes tak môžu rozhodnúť o svojom postupe do semifinále Kaufland play – off Tipos extraligy.

 

Dôležitosť zápasu sa ukázala už na predzápasovej rozcvičke, počas ktorej sa na ľadovej ploche spustila menšia šarvátka. Nervozita sa následne presunula aj do prvej tretiny, ktorá trvala päťdesiat minút čistého času. Naťahovali ju najmä početné vylúčenia, ktorých v prvej trojminútovke zápasu bolo až päť, a zároveň časté strkanice takmer v každom prerušení hry. Ako zápas videl jeden z hlavných aktérov predzápasovej šarvátky, obranca Slovana, Patrik Maier? „Podali sme veľmi dobrý výkon, na to, že sme hrali vonku. Robili sme to, čo sme mali, a hoci sme mali ťažšiu tretinu, myslím si, že sme to zvládli,“ začal na úvod Maier. „Čakali sme, že na nás Nitra vybehne a bude hrať tvrdo, my sme si to však postrážili, aj keď bolo veľa vylúčení aj na našej strane, zvládli sme to,“ rozhovoril sa obranca „belasých“, „Máme štyri kvalitné útoky, čo sa odzrkadľuje. Tak isto ako vie hrať prvá lajna, vie hrať aj štvrtá, a to je základ,“ pochválil svojich kolegov v útoku Maier.

 

So zápasom bol spokojný aj tréner Slovana Bratislava, Róbert Döme: „Vedeli sme, že to nebude ľahké, mali sme v zápase veci, ktoré nám vyšli, ktoré sme skúšali a nakoniec nám to tam padlo, takže sme spokojní s výhrou, výkonom a bojovnosťou. Zápas bol však ťažký, nervózny z oboch strán, hlavne na začiatku, no hrá sa o veľa, všetci vieme že tretí zápas je veľmi dôležitý v sérii.“ Slová trénerského náprotivka potvrdil aj asistent trénera domácich, Dušan Milo: „Úvod, najmä prvá tretina, bola veľmi nervózna, čo sa prejavilo aj u nás, boli tam presilovky aj oslabovky, niektorí chalani neboli v tempe, z čoho pramenili prečíslenia súpera. Chalanov sme na to upozorňovali, no nie všetko sme si postrážili, podržal nás tiež brankár a aj vďaka tomu skončila prvá tretina v nerozhodnom stave,“ začal s hodnotením na úvod bývalý obranca. „V ďalšom priebehu zápasu boli našim kameňom úrazu opäť presilovky, bohužiaľ, z nich sme dali len jeden gól, na víťazstvo potrebujeme viac, aspoň tri – štyri. Chalanov však musím pochváliť za bojovnosť a prístup k zápasu, chceli sme to zlomiť dnes, keďže dnes bol veľmi dôležitý zápas, na 2:1 by to bolo úplne ináč, no je 0:3, my neskladáme zbrane a zajtra budeme bojovať až do konca!“

 

Tréneri sa vyjadrili aj k predzápasovej šarvátke, kým tréner hostí situáciu nevidel, nakoľko bol v šatni, domáci kouč bol na striedačke. „Videl som až záver, keď sa tam chalani zbehli, nejak sa postrkovali okolo červenej čiary. Bolo to nervózne, no nič z toho nevyplynulo, našťastie, žiadna bitka, chalani sa ukludnili a všetko bolo OK.“ Lepší pohľad na situáciu v pozápasových rozhovoroch poskytol už spomínaný obranca Slovana Patrik Maier. „Šťavák (Andrej Šťastný, pozn. red.) do mňa trošku strčil, ja som stál na červenej, neviem ani prečo, asi to chcel trošku vynervovať, čo sa mu aj podarilo, no lepšie to bolo na našej strane. Zrejme si myslel, že som na ich polke, neviem či to tak bolo alebo nie, podľa mňa to ale bolo od neho trošku prehnané. Je to hokej, stáva sa to. Vedel som, že keď nastúpi, tak bude robiť presne to, čo robil, takže boli sme na to pripravení. Keď som ho tam videl, vedel som, že bude bordel na ľade, a tak aj bolo.“ Trochu inak to ale vnímal druhý hlavný aktér šarvátky, Andrej Šťastný: „Videl som Patrika, že bol na našej strane klziska, viem že sa to nerobí, no viac by som sa k tomu nevyjadroval. Ja s Paťom nemám problém, poznáme sa, no je to play – off a vôbec by som takéto veci neriešil. Reagoval by som rovnako, aj keby tam bol niekto iný.“ Andrej Šťastný mal pomerne dlhú vynútenú prestávku, a to z dôvodu zranenia. Naskočiť do takejto série, za stavu 0:2, určite nebolo jednoduché, no útočník Nitry odohral celkom slušnú porciu minút. „Nejak som to odkorčuľoval, cítim sa oukej“ v krátkosti zhodnotil svoje pôsobenie vo včerajšom zápase Šťastný.

 

zdroj: HK Nitra

 

Nitrania majú nôž na krku, ak v dnešnom zápase neuspejú, sezóna sa pre nich skončí. V čom tkvie najväčší problém „corgoňov“? „Z našej strany to nebol zlý zápas, musíme dávať viac gólov, využívať presilovky a dúfať, že nám tam niečo padne. Verím, že keby dávame góly tak mohlo byť 3:0 pre nás, rovnako ako je teraz pre Slovan.“ Ďalší dôvod pridáva aj Dušan Milo: „Kvalitná obrana súpera, strážia si našich hráčov a potom je to o kvalite našich hráčov, či sa dokážu presadiť, alebo nie. Nabádame ich, aby robili tie veci, ktoré vedia, v čom sú silní, ale jednoducho nevedia sa presadiť. Tých striel síce bolo dosť, no nejaké vyložené šance tam neboli, no to ani na jednej ani na druhej strane.“

 

Fanúšikovia Nitry si pred zápasom zorganizovali menšie stretnutie pred štadiónom, na ktorom privítali a podporili hráčov pred dôležitým duelom, a hráči to vnímali: „Určite nám to pomohlo, bolo to veľmi pekné, bol som zo toho prekvapený,“ ukončil Andrej Šťastný.

 

autor: Radovan Slávik | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY