× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

KOMENTÁR: Čo nás čaká v extraligovom októbri?


06.10.2021

Už zopár dní je za nami prvý októbrový víkend a zároveň aj dve kolá našej najvyššej súťaže. Aj napriek tomu nás v desiatom mesiaci čaká ešte bohatý hokejový program nie len v extralige, ale pre fanúšikov Slovana Bratislava aj v CHL. Desať kôl a jedna predohrávka sú zárukou bohatého výberu zápasov, prispeje k tomu aj tohtotýždňová novinka - viac priamych prenosov z hokeja v TV. 

Rozbeh novej sezóny

Ako býva zvykom, prvé kolá ešte neprinášajú najkvalitnejšie zápasy, tímy a hráči sa počas úvodných kôl rozbiehajú a rozohrávajú. Na začiatku ročníka sa častokrát stáva, že na čele ligovej tabuľky sú mužstvá, ktoré napokon v tabuľke klesnú, a naopak tímy zo spodu tabuľky sa prepracujú nahor. Okrem toho, pozície v ligovej tabuľke sa menia každým kolom a posuny v rámci nej bývajú výrazné. Práve v prvom mesiaci ligy sa situácia stabilizuje a pozície v tabuľke sa „utrasú.“ Zároveň, s rozohraním sa hráčov, dochádza aj ku skvalitneniu zápasov. To nás čaká aj tentokrát, októbrové kolá slúžia a budú slúžiť práve tomuto účelu, to však vôbec neznižuje ich atraktivitu. Práve naopak, aj ostatné už odohraté zápasy ukázali, že na úvod sezóny nie je núdza o duely v ktorých padá veľký počet gólov.

Desaťkolový mesiac

Október prináša desať kôl a jeden predohrávaný zápas. Dve kolá sú po prvom októbrovom víkende už za nami, na ligových štadiónoch sa však odohrá ešte slušná porcia zápasov – dovedna štyridsať deväť duelov, pravda, ak nedôjde k akejkoľvek neplánovanej situácii. Fanúšikovia hokeja si preto budú môcť dosýta užiť jednotlivé stretnutia. Výhodou je tiež, že žiadne z týchto kôl nie je naplánované na utorok, až na spomínaný predohrávaný zápas sa bude hrať výlučne v piatok a nedeľu.

zdroj: facebook HC Nové Zámky

Slovan v CHL

Slovanistov čaká v CHL dvojzápas s českým Třincom. Obe mužstvá odohrali v doterajšom účinkovaní tohtoročnej edície hokejovej Ligy majstrov štyri zápasy, ani v jednom však neboli úspešní, súperi zo Švajčiarska a Švédska boli nad sily nie len pre “oceliarov” ale aj pre Slovan. Práve tieto dva celky sa tak “pobijú” o tretie, no nepostupové miesto v skupine F základnej časti aktuálneho ročníka hokejovej ligy majstrov, a zároveň aj o prvé body do tabuľky. Pre fanúšikov Slovana i Třinca však budú vzájomné zápasy určite atraktívne, celok z Moravy sa dlhodobo umiestňuje na popredných priečkach a patrí k najlepším tímom českej extraligy.

Hokejové prenosy aj v piatok

Horúcou novinkou je informácia o počte priamych prenosov z našej najvyššej súťaže, ktoré na obrazovky prinesie verejnoprávna RTVS. Zápasy nebudú bývať iba v nedeľu, ako tomu bolo doposiaľ zvykom, ale aj v piatok, resp. iný hrací deň, a to už od 08. októbra. Týždenne tak neuvidíme iba jeden, ale rovno dva duely, čo je určite pozitívum a v kombinácii s prenosmi súkromnej Sport TV sa obohatí ponuka hokejových zápasov, ktoré budú vysielané v televízii.

autor: Radovan Slávik | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY