× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Trieda a bieda #49


03.11.2021

Ďalší extraligový týždeň je za nami a s jeho koncom prichádza nový diel rubriky „Trieda a bieda“. Mali sme možnosť vidieť deväť zápasov, ktoré priniesli množstvo zaujímavých momentov. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo nám ponúkol uplynulý týždeň. 

TRIEDA

Výborná forma „belasých“

Hokejisti bratislavského Slovana majú už od začiatku sezóny výborné výsledky. Inak tomu nebolo ani v minulom týždni. V piatkovom zápase najprv deklasovali trenčiansku Duklu 6:1 a následne ovládli aj derby proti Košiciam pomerom 3:2. Vo veľkom štýle sa po trojtýždňovej absencii predviedol Rastislav Gašpar, ktorý v stretnutí proti Trenčínu zaznamenal gól a tri asistencie. Nestihol sa však ani poriadne dostať do zápasového tempa a v nedeľnom zápase proti Košiciam sa opäť zranil. Za zmienku stoja aj výkony brankára Gudlevskisa, ktorý z týchto dvoch zápasov vyšiel s úspešnosťou 95,89 %. Aj vďaka týmto individuálnym hráčskym výkonom sú „belasí“ stále na čele extraligovej tabuľky.

Úspešné hráčske premiéry

V minulotýždňových kolách sme mali možnosť vidieť niekoľko zaujímavých debutov. Dres Spišskej Novej Vsi si po prvýkrát obliekol fínsky útočník Otto Nieminen. Vo svojom premiérovom zápase proti Zvolenu si pripísal gól a asistenciu, a tak smieme jeho debut označiť za viac než úspešný. Zahanbiť sa nedala ani nová obranná posila Zvolenčanov Kirill Diakov. Vo svojom prvom vystúpení taktiež dokázal skórovať, čím prispel k tesnej výhre 4:3 nad nováčikom súťaže zo Spišskej Novej Vsi. Počas piatku sme mohli vidieť jednu zaujímavý debut aj na brankárskom poste. Do brány michalovskej Dukly sa postavila najnovšia posila „líšok“ Devin Williams. Súperi z Nových Zámkov naňho počas zápasu vyslali tridsaťjeden striel, pričom v bránke skončili len tri z nich. Dukla dokázala v zápase streliť o dva góly viac, a tak bola pre Williamsa jeho premiéra víťaznou.

BIEDA

„Corgoni“ bez bodu

Po sérii šiestich zápasov bez prehry sa výsledková karta Nitranov prudko otočila. V posledných dvoch kolách nedokázali získať ani jeden bod, čo sa im stalo vôbec po prvýkrát v tejto sezóne. V piatkovom dueli proti Košiciam boli pritom k plnému bodovému zisku viac než blízko, keď po prvej tretine vyhrávali už 3:0. V druhej časti sa ale „oceliarom“ podarilo znížiť na rozdiel dvoch gólov a v tej poslednej štyrmi zásahmi dokonali fantastický obrat. O dva dni dostali „corgoni“ opäť studenú sprchu, keď ich v súboji trinásteho kola deklasoval Zvolen pomerom 5:1. „Hráčov sme nabádali, že pokiaľ chceme uspieť proti top tímu, akým je Zvolen, tak musíme predviesť vynikajúci výkon,“ povedal po zápase tréner Nitranov Antonín Stavjaňa. Veľká kvalita nitrianskeho tímu sa však určite nedá poprieť, a tak je pravdepodobne len otázkou času, kedy znovu naskočí na víťaznú vlnu.

Zrušené zápasy

Počas minulého týždňa bol na pláne pôvodne tucet zápasov, hneď tri z nich sa však neuskutočnili. Oba svoje duely museli odložiť popradskí kamzíci. „Klub HK Poprad požiadal Ligovú radu z dôvodu veľkej maródky v tíme o odloženie zápasov. Riadiaci orgán súťaže tejto žiadosti vyhovel,“ uviedol popradský klub v stanovisku na oficiálnej stránke. Tretím odloženým zápasom bolo stretnutie trinásteho kola medzi Prešovom a Spišskou Novou Vsou. Dôvodom sú problémy s ochorením Covid-19 v tíme Spišiakov. „Veľmi nás to mrzí a veríme, že „rysy“ budú čoskoro späť na ľade a budeme si môcť zmerať sily,“ uviedli Prešovčania vo vyjadrení na sociálnej sieti. Spišská Nová Ves sa bude od pondelka 1. novembra nachádzať v treťom stupni ohrozenia, čo znamená výrazné obmedzenie vstupu divákov na domáce zápasy. Vedenie klubu tak pristúpilo na výmenu domáceho prostredia v najbližšom súboji proti Nitre.

 

autor: Samuel Kubiš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY