× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TRIEDA A BIEDA #1


16.10.2018

Tipsport liga vstúpila do druhej pätiny súťaže. Čelo tabuľky chránia zvolenskí Rytieri, na ktorých sa doťahujú Nové Zámky. Na opačnom konci tabuľky sa medzi dvojicou maďarských tímov nachádza Žilina. Poďte sa spoločne s redakciou TIME-OUT pozrieť na novú sériu článkov a prečítajte si, čo stojí za zmienku z posledného hracieho týždňa najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Týmto odkazujeme kolegom z Čiech, nech sa na nás nehnevajú, že sme sa inšpirovali ich pravidelnou rubrikou :)

 

TRIEDA

Na východe to s fanúšikmi vedia

Veľký palec hore od našej redakcie patrí manažmentu Košíc a Popradu. Jediné kluby z východu Slovenska predviedli ukážkovú prácu s fanúšikmi. Zatiaľ čo košickí priaznivci mali možnosť opýtať sa akékoľvek otázky tamojšieho výkonného riaditeľa Rastislava Rusiča, Poprad na svojom Youtube kanáli zverejnil prvú časť novovzniknutej série vlogov - "Deň s Kamzíkom". Ak vás teda zaujímajú odpovede na otázky či je Habal tým pravým gólmanom číslo jeden, alebo či tréner Šimíček je tou správnou voľbou, navštívte oficiálnu stránku HC Košice. Ak naopak chcete vidieť typický deň Samuela Mlynaroviča, nájdite si približne desať minút na video z dielne Popradu. Obe nápady kvitujeme a veríme, že zvyšné kluby ponúknu v najbližšej dobe (ideálne ešte v roku 2018) niečo podobné.

 

Zvolenská smrtiaca ofenzíva

Ofenzíva Rytierov v minulom týždni potvrdila svoju enormnú silu a súperom nastrieľala v troch zápasoch neskutočných 19 gólov. Najprv si v dohrávke druhého kola Zvolen na domácom ľade poradil s Liptovským Mikulášom 6:3, následne si opäť užil gólové hody, čo si odniesli Vlci zo Žiliny, ktorí puk zo svojej siete ťahali až 9-krát. Sériu domácich zápasov zavŕšili Bryndziari v megašlágri kola proti Košiciam, keď vyhrali 4:1. Zvolenčania skvelými a stabilnými výkonmi ovládli aj individuálne štatistiky. Na prvých štyroch miestach produktivity by sme našli kvarteto hráčov Zvolena (Špirko, Chovan, Handlovský a Kytnár).

 

Bravúrne buly Higgsa

Jedným z najlepších individuálnych výkonov týždňa sa prezentoval center Banskej Bystrice Brock Higgs v domácom zápase proti Liptákom (7:2). Okrem toho, že si útočník druhej formácie pripísal na svoje konto štyri body za dva góly a rovnaký počet asistencií, Kanaďan vynikal aj na buly. V zápase podstúpil Higgs 15 súbojov na vhadzovaní a víťazne z nich vyšiel 12-krát (80% úspešnosť). Po nie najlepšom vstupe zámorskej posily Baranov do sezóny sa tak Higgs ukázal konečne vo skvelom svetle, čo by mu mohlo pomôcť do ďalších zápasov a v kanadskom bodovaní by tak mohol postúpiť ešte vyššie.

 

BIEDA

Nezáujem popradského fanúšika?

Popradskí Kamzíci odohrali v minulom týždni dvojicu domácich stretnutí, keď na svojom ľade privítali veľmi kvalitných súperov, oboch finalistov minulého ročníka - Banskú Bystricu aj Trenčín. Návštevnosť na týchto zápasoch bola 1511, respektíve 1603 divákov, čo určite nie sú čísla, ktoré by sa dali považovať za úspech. Vedenie Popradu odvádza skvelú robotu a fanúšikom sa snaží priblížiť dianie v kabíne a priniesť rôzne novinky, ktoré nemajú v slovenskom hokeji obdoby. Hokejisti taktiež na ľade predvádzajú viac než slušný hokej a káder tímu spod Tatier vyzerá byť na sezónu veľmi dobre poskladaný a pripravený. Preto je obrovská škoda, že fanúšikovia to neocenia návštevnosťou vo väčšom počte. Hráči by si to zaslúžili.

 

Hrozivý týždeň Liptovského Mikuláša

Tím z Liptova sa na začiatku sezóny ukázal ako obrovské prekvapenie, na ľade sršal bojovnosťou a v tabuľke okupoval vrchné priečky. Forma Mikuláša sa však v posledných dňoch rapídne zhoršila, čo má za následok výrazný prepad v tabuľke. Liptáci inkasovali v minulom týždni v troch zápasoch až 16 gólov. Je pravdou, že narazili na ťažších súperov, rozhodne sa však výkonnostne musia vrátiť späť na víťaznú vlnu. Situáciu tímu nezľahčuje ani fakt, že Liptovskému Mikulášu chýba domáce prostredie a tak prakticky každé kolo musia hráči cestovať. Dokáže sa mužstvo zodvihnúť, alebo bude tréner Tomko prvým odvolaným kormidelníkom ? Uvidíme v najbližších týždňoch.

 

Uniknuté miesto konania zápasu pod holým nebom

Na prvý pohľad trochu vtipne pôsobí fakt, že miesto konania zápasov známych ako "Winter Classic", uniklo verejnosti pred oficiálnym oznámením. V pôvodných plánoch Richarda Lintnera totiž bolo oznámiť to verejnosti prostredníctvom samostatnej tlačovej konferencie. Tá by sa s najväčšou pravdepodobnosťou uskutočnila až po finálnom dohodnutí všetkých zmluvných detailov, ktoré podľa šéfa ligy nie sú v každom ohľade dotiahnuté. Verme, že organizácii tohto podujatia nič nezabráni, pretože podľa všetkého to bude fantastický hokejový zážitok, na ktorý sa už teraz tešíme. A že sa Richard Lintner preriekol? Čo ak to bol len šikovný marketingový zámer spropagovať toto podujatie?

 

ZAUJÍMAVOSTI NA ZÁVER - center a kapitán DVTK, János Vas podstúpil v zápase s Nitrou až 34 vhadzovaní - najnovšia posila Dukly Trenčín, Patrik Luža vyslal v zápase 11. kola na ľade Nových Zámkov na brankára Košarišťana až 6 striel - v zápase 12. kola Tipsport ligy medzi Miškolcom a Nitrou si našlo cestu na štadión len 985 divákov, čo je doposiaľ po zápase s výberom HK Orange 20 (805 divákov), druhá najmenšia návšteva v Miškolci A kto bol v minulom týždni trieda a bieda pre vás? Napíšte nám ;)

PODOBNÉ ČLÁNKY