× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Semifinále JOJ Slovenského pohára


11.11.2021

Už tento týždeň sa odohrajú prvé semifinálové zápasy slovenského pohára, ktoré nám naznačia, či bude finále tejto súťaže čisto extraligovou záležitosťou, alebo v ňom uvidíme súboj mužstiev z dvoch súťaží. Poďme si spolu priblížiť obe semifinálové stretnutia, ktoré sú na programe 11. a 12. novembra 2021.

Prešov vs Zvolen

O prvú finálovú miestenku sa v domácom prostredí pobije nováčik extraligy z Prešova. „Koňari“ to však nebudú mať vôbec ľahké, keďže o účasť vo finále budú bojovať proti kvalitou nabitému tímu Zvolenčanov. Prešovčania sa v extralige momentálne vezú na vlne piatich víťazných zápasov za sebou. V týchto stretnutiach dokázali poraziť niekoľkých mimoriadne kvalitných súperov, ako napríklad Poprad alebo Michalovce. Ak by sme však chceli hľadať slabiny tohto tímu, tou najväčšou je určite defenzíva. Tá prešovská je s päťdesiatjeden inkasovanými gólmi momentálne druhou najhoršou v extralige. Tento fakt môže byť vodou na mlyn pre Zvolenčanov, ktorí sa smú chváliť druhým najvyšším počtom strelených gólov spomedzi všetkých tímov extraligy. Prešovská defenzíva si bude musieť dávať pozor najmä na útočné duo Puliš - Zuzin, ktorí spolu v pätnástich zápasoch nazbierali fantastických dvadsaťštyri bodov. Či už v tomto zápase uspeje jedno alebo druhé mužstvo, budeme mať možnosť sledovať veľmi zaujímavé stretnutie.

foto: Projekt Timeout (Tomáš Cicoň)

Žilina vs Košice

V druhom semifinálovom zápase uvidíme súboj žilinských „vlkov“ proti košickým „oceliarom“. Na prvý pohľad sa môže zdať, že Košičania budú v tomto zápase jasným favoritom. Na sociálnych sieťach však oznámili, že na zápas nastúpia v omladenej zostave, nakoľko chcú dať oddýchnuť svojim oporám. K tomuto kroku sa vyjadril aj športový manažér klubu Gabriel Spilar: „V uplynulých dňoch sme odohrali náročné zápasy a reprezentačná prestávka nám príde vhod. Plánujeme ju využiť najmä na regeneráciu a tréning. Po prestávke nás čaká enormné množstvo zápasov a záťaže, keď do ďalšej prestávky odohráme až 11 stretnutí. Bude to veľmi dôležitá časť sezóny a my sa na ňu chceme dôkladne pripraviť. Aj preto sme sa rozhodli v Žiline nastúpiť s mladými hráčmi, ktorým sa momentálne v juniorke darí.“ Žilinský tím je aktuálne vo výbornej forme. Z posledných desiatich stretnutí prehrali len dvakrát, vďaka čomu sú „vlci“ na čele tabuľky Slovenskej hokejovej ligy. V ich zostave nájdeme hneď niekoľkých výborných strelcov, spomedzi ktorých produktivitou vynikajú najmä Šimon Petráš a Patrik Koyš. Košice však tento zápas rozhodne nemienia vypustiť, predsa len, aj v omladenej zostave bude mať ich tím stále mimoriadnu kvalitu. Po slabších výkonoch v prvých extraligových kolách sa postupne dokázali rozbehnúť a momentálne sa v tabuľke nachádzajú na piatej priečke. V tomto zápase tak určite uvidíme mimoriadne kvalitný hokej, v ktorom budú oba tímy bojovať do poslednej sekundy.

 

autor: Samuel Kubiš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY