× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Návrat Popradu do extraligového kolotoča, Banská Bystrica po druhýkrát v sezóne na ľade „belasých“


23.11.2021

Počas dnešného devätnásteho kola budeme svedkami štyroch zaujímavých zápasov našej najvyššej súťaže. Popradskí „kamzíci“ si na domácom ľade po neúspešnom pôsobení v Kontinentálnom pohári zmerajú sily s úradujúcim majstrom zo Zvolena. Momentálne posledný Liptovský Mikuláš vyzve tretie Michalovce. Z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 v kabíne Košíc dnes neuvidíme zápas „oceliarov“ proti Novým Zámkom. Zdravotné problémy postihli aj Nitru, ktorej zápas na ľade Prešova musel byť takisto odložený.

 

Liptáci s nábehom na dobré výsledky

 

V predošlých dvoch zápasoch Liptovský Mikuláš dokázal bojovnými výkonmi prekvapiť svojich súperov, keď obral o body favoritov ako Nitra či Slovan. Dnes Liptákov čaká takisto veľmi kvalitný protivník a zverenci kouča Milana Jančušku budú musieť znovu zabrať na plné obrátky. Michalovce si v predošlom zápase dokázali poradiť so Spišskou Novou Vsou, a tak sa udržali na treťom mieste tabuľky za Slovanom Bratislava a Zvolenom. V prípade, že dnes uspejú, by sa pokojne mohli dostať na čelo celej ligy.

 

„Vojaci“ privítajú „rysy“

 

Dukla Trenčín v nedeľu neuspela na domácom ľade proti Novým Zámkom. Ani neuveriteľných štyridsaťsedem striel Dukly nestačilo na dobrý výsledok a brankára „býkov“ dokázali prekonať iba jedenkrát. Trenčania aj napriek vysokej početnosti streľby nedávajú veľa gólov a to sa javí pre tím spod hradu Matúša Čáka ako nie príliš potešujúca informácia. Ich dnešnému súperovi zo Spišskej Novej Vsi sa počas posledných zápasov v tomto aspekte darí o čosi viac. I keď v predošlom stretnutí nestačili na Duklu Michalovce, predtým dokázali vsietiť štyri góly do siete bratislavského Slovana aj Nových Zámkov. Všetko tak nasvedčuje tomu, že v Trenčíne dnes budeme svedkami napínavého stretnutia.

 

Uspejú „barani“ v Bratislave aj po druhýkrát v sezóne?

 

Slovan Bratislava si v predošlom kole po chabom výkone odniesol z Liptovského Mikuláša len 2 body za výhru po predĺžení. „Belasí“ sú napriek tomu favoritom dnešného duelu, veď nie nadarmo im patrí prvé miesto v tabuľke o skóre pred Zvolenom. Práve s „rytiermi“ si Banskobystričania v poslednom meraní síl po dobrom ofenzívnom výkone nedokázali poradiť, keď vo Zvolene prehrali 4:5 po predĺžení. „Barani“ však disponujú veľmi kvalitnou hrou v presilovke. Pod Pustým hradom dokázali početnú výhodu zužitkovať až trikrát a percentuálna úspešnosť ich presilovej hry sa v danom dueli vyšplhala na 50 %. Slovanisti dnes budú musieť hrať disciplinovane a koncentrovane, ak chcú pomýšľať na úspech, naopak, Bystričania by mali viac pridať v hre „päť na päť“.

 

Poprad po nevydarenej účasti na Kontinentálnom pohári čaká Zvolen

 

 „Kamzíci“ nemajú práve ideálnu fazónu, keď v extralige z posledných šiestich zápasov dokázali vyhrať iba raz a veľmi sa im nedarilo ani na Kontinentálnom pohári. Na rozdiel od tohto medzinárodného turnaja sa ale tentoraz budú môcť spoľahnúť na svoje najnovšie posily. Zvolenčania sú na tom o poznanie lepšie. Momentálne sa nachádzajú na druhej priečke, pričom ťahajú trojzápasovú šnúru bez prehry, keď sa im naposledy podarilo zastaviť rozbehnutý Prešov. Kvalita oboch tímov je evidentná a preto radi konštatujeme, že môžeme očakávať dobrý hokej na vysokej úrovni. 

 

autor: Filip Kročka | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY