× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Peter Bjalončík: Na Kontinentálnom pohári sme si osvojili systém nového trénera


25.11.2021

Hokejisti z Popradu minulý týždeň vymenili slovenské klziská za tie poľské, keď už po tretíkrát v histórií štartovali na Kontinentálnom pohári. V Krakove sa predstavili v treťom kole štvorčlennej E-skupiny proti talianskému Asiagu, domácemu tímu z Krakova a kazašskému majstrovi z Karagandy. O pôsobení "kamzíkov" na tomto turnaji sme sa porozprávali s útočníkom Petrom Bjalončíkom.

Zverenci trénera Coreyho Nielsona mali pred začiatkom kvalifikačných zápasov postupové ambície, avšak nakoniec ukončili svoju púť na turnaji neúspešne. „Zo športového hľadiska ide o neúspech, keďže sme nepostúpili zo skupiny, ale na druhej strane, po výmene trénera sme mali k dispozícií viac zápasov na to, aby sme sa zžili so systémom, ktorý nám nastavil, čo beriem ako pozitívum,“ uviedol šikovný zakončovateľ.

Popradčanov potrápili viaceré absencie v tíme, ako napríklad vypadnutie Michaela Vandasa a Mareka Hudeca kvôli zraneniu či choroba Petra Novajovského a Adama Drgoňa, ktorému sa však podarilo doliečiť tak, aby mohol nastúpiť v poslednom zápase. "Kamzíci" sa rovnako nemohli spoľahnúť ani na svoje nové posily Bondru, Ullyho a Arniela, ktorí nemohli nastúpiť, keďže hráčmi Popradu sa stali až po uzavretí turnajových súpisiek. Čo potešilo Popradčanov na turnaji najviac a v čom, naopak, videli najväčšie rezervy? „ Ako som už spomenul, najviac sme spokojní s tým, že tieto zápasy sme mohli využiť na to, aby sme si osvojili systém nového trénera, čo sa nám, myslím, aj podarilo. Naopak, nespokojní môžeme byť iba s tým, že sme neboli efektívni a nepremenili sme šance," vyjadril sa popradský rodák.

Vo svojom prvom zápase v piatok Poprad ukázal svoju kvalitu, keď zdolal talianske Asiago o dva góly. Naopak, v sobotu to proti domácemu Krakovu bola dráma až do samého konca, keďže sa rozhodovalo až v nájazdoch, tam však slovenskí vicemajstri ťahali za kratší koniec. V nedeľu to bolo už o poznanie horšie, keď východniari nestačili na šampióna z Kazachstanu. Karagande podľahli výsledkom 0:4. „Tento turnaj nám ukázal, ako rýchlo sa hokejový svet v Taliansku, ale aj v iných krajinách posúva vpred a že nikto nespí na vavrínoch. Zápasy s Asiagom alebo Krakovom boli o niečo slabšie ako v extralige, ale Karaganda by určite v našej lige patrila k tým silnejším tímom, hlavne pohyb jej hráčov bol na veľmi vysokej úrovni,“ povedal Bjalončík na margo úrovne zápasov Kontinentálneho pohára.

Hráči spod Tatier do turnaja vstupovali po týždňovej reprezentačnej prestávke, keď odohrali iba jeden zápas proti Novým Zámkom, čo mohlo byť pre nich menšou nevýhodou. „Počas reprezentačnej prestávky sme mali skvelú tréningovú prípravu, aj keď menšia herná pauza bola v našej hre citeľná. V ligovej predohrávke proti Novým Zámkom sa to vrátilo do normálu po prvej tretine, ale tu v Krakove sme odohrali tri zápasy za tri dni, čo bolo na nás trochu priveľa," priznal dvadsaťtriročný útočník, ktorý nastúpil na Kontinentálnom pohári do dvoch zápasov, mužstvu chýbal v stretnutí proti domácemu Krakovu. „Mne osobne sa hralo fajn hlavne v prvom zápase, tam sme mali prevahu na ľade, vyhrať sme mohli ešte výraznejším rozdielom. Druhý zápas som neodohral, keďže v noci pred ním som začal mať žalúdočné ťažkosti, čo ma aj nesmierne trápilo. V nedeľu som chcel zabojovať a pomôcť tímu v súboji o postup. Bohužiaľ, ten nám nevyšiel podľa predstáv, keďže nám chýbalo veľa stálych opôr, a v oslabenej zostave sme prehrali," zhodnotil na záver svoje pocity z turnaja niekoľkonásobný juniorsky reprezentant Slovenska.

 

autor: Sara Hrabinská | foto: FB/HK Poprad

PODOBNÉ ČLÁNKY