× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Trieda a bieda #54


15.12.2021

Ďalší týždeň našej najvyššej hokejovej súťaže je už istý čas za nami, čo znamená, že tu pre vás máme nový diel našej pravidelnej rubriky. Mali sme možnosť vidieť nespočet zaujímavých a napínavých zápasov, po ktorých boli určité tímy veľmi spokojné, iné zas toľko dôvodov na radosť nemali. Poďme si bližšie priblížiť, ktorým celkom našej extraligy sa v minulom týždni darilo najviac a ktorým naopak najmenej.

 

TRIEDA

Suverénne výkony „belasých“

Slovan Bratislava je tímom, ktorý už niekoľkým hracím týždňom v rade prešiel ako nôž  maslom. „Belasí“ v ňom opäť nestratili ani bod, keď postupne porazili Košice, Zvolen aj Nitru. Počas stretnutí proti „oceliarom“ a „corgoňom“ slovanisti dokonca ani raz neinkasovali. V prvom menovanom dueli sa do bránkoviska Slovana postavil Clint Windsor, ktorý si na svoje konto pripísal dvadsaťtri zákrokov. V tom druhom bránil ich svätyňu Kristers Gudlevskis, ktorý pokryl taktiež fantastických dvadsaťpäť striel súpera. V bratislavskom tíme však padali skvelé výkony aj na iných pozíciách ako len v bránkovisku. Dôkazom toho je kanadský útočník Brant Harris, ktorý počas posledných troch kôl zaznamenal výbornú bilanciu 2+4. Aj vďaka takýmto šikovným hráčom sa „belasí“ môžu pýšiť najlepšou ofenzívou aj defenzívou spomedzi všetkých extraligových tímov.

Michal Valent s fantastickými číslami

Ak by padla otázka, ktorý brankár predvádzal v minulom týždni najlepšie výkony, suverénnou odpoveďou by bol gólman Dukly Trenčín Michal Valent. Trenčania v tomto týždni odohrali zápasy proti Michalovciam, Liptovskému Mikulášu a Banskej Bystrici. V týchto troch stretnutiach si trenčiansky brankár pripísal dokopy skvelých devädesiattri zákrokov, pomocou čoho si jeho tím pripísal do tabuľky ďalších šesť bodov. Najlepší výkon podal tridsaťpät ročný rodák z Martina počas nedeľného zápasu proti „baranom“, v ktorom dokázal pokryť všetkých štyridsať striel súpera. Ak si brankárska jednotka Trenčanov aj naďalej udrží takúto skvelú formu, bude to pre nich veľkým plusom do ďalších extraligových súbojov.

 

BIEDA

Líšky bez bodu

Michalovská Dukla momentálne prežíva najhoršie výsledkové obdobie od počiatku sezóny. V minulom hracom týždni si do tabuľky nepripísali ani bod, a tak sa ich šnúra zápasov bez výhry dostala už na číslo päť. V utorkovom dueli dvoch Dukiel najprv podľahli vojakom 3:1. Chuť si tak chceli napraviť v zápase dvadsiateho piateho kola, no ani východniarske derby nedokázali Michalovčania ovládnuť a od „oceliarov“ odchádzali s prehrou 5:3. „Väčšinu zápasu sme boli lepším mužstvom. Žiaľ, máme horšie obdobie, nedarí sa nám podľa predstáv. Musíme to prelomiť a opäť sa dostať na víťaznú vlnu,“ zhodnotil útočník Dukly Pavol Regenda, ktorý si v zápase pripísal na svoje konto dva presné zásahy. „Všetko sa ku mne odrážalo. Bol som v správny čas na správnom mieste. Ak by sme vyhrali, mal by som z mojich gólov väčšiu radosť,“ uviedol Regenda. Víťazne však Michalovčania neodchádzali ani do tretice, keď v nedeľnom zápase nedokázali streliť Zvolenu žiaden gól a prehrali tak pomerom 0:2.

Nízka efektivita Banskobystričanov

„Barani“ ukončili minulý hrací týždeň so štatistikou jednej výhry a dvoch prehier. Ich bodový zisk však mohol byť vyšší, no už dlhšiu dobu doplácajú na veľmi nízku streleckú efektivitu. V zápasoch proti Popradu a Dukle Trenčín vyslali na súperových brankárov dokopy až sedemdesiatšesť striel, no len dve z nich boli gólové. Počas súboja s Trenčanmi dokonca vystrelili na bránku až o trinásť striel viac ako ich súper, no keďže ani jedna z nich nemala gólové parametre, zo zápasu si odniesli prehru 3:0. „To, čo my nedáme, to nie je ani možné. Nič proti Michalovi Valentovi, ale pomaly z každého brankára súpera spravíme reprezentačného gólmana. Boli sme len tieňom mužstva, ktoré vyhralo v piatok. Musíme každý jeden hráč v šatni nájsť vnútornú motiváciu, aby sa dostavili pravidelne dobré výsledky. Nemôžeme jeden zápas odohrať perfektne a päť zle, alebo dva dobre a osem zlých. Proti Trenčínu sme nedodržiavali, čo sme si povedali. Prvý gól sme si dali vlastný, pri druhom sme nepochopiteľne nedali puk z tretiny vonku a tretí gól sme inkasovali z druhej vlny,“ hneval sa po zápase tréner Bystričanov Ivan Droppa. V ďalších zápasoch budeme teda pozorne sledovať, či sa „baranom“ podarí ich koncovku vylepšiť.

autor: Samuel Kubiš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY