× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: „Barani“ pod Urpínom pohostia rozbehnutých „kamzíkov“, na Liptove sa odohrá duel posledného s predposledným


30.01.2022

Dnes nás, ako to už bývalo po minulé týždne zvykom, nečaká tradičná porcia šestice extraligových stretnutí, ale kvôli pretrvávajúcej maródke v niektorých tímoch iba „zlepenec“ dvojice zápasov tridsiateho piateho a štyridsiateho siedmeho kola. „Kamzíci“ po hladkej výhre nad Liptákmi pocestujú pod Urpín, „vojaci“ sa doma pokúsia odplatiť „corgoňom“ posledné vzájomné zápasy a na Liptove nakoniec pre koronavírus neuvidíme duel posledného s predposledným.

Podarí sa „corgoňom“ nadviazať  víťaznú sériu v Trenčíne?

Hokejisti spod Zobora pocestujú opätovne pod Hrad Matúša Čáka, aj keď Trenčania pôvodne ich súperom na dnešný zápas nemali byť. „Rytierom“, ktorí mali nastupovať proti Nitranom končí karanténa, požiadali o odklad zápasu, preto sa „corgoni“ narýchlo dohodli s Duklou na odohratí náhradného duelu, nakoľko aj Trenčanom by chýbal dnes na ľade protivník. Oba tímy do dnešného stretnutia budú nastupovať víťazne. Nitranom sa podarilo v piatok vďaka svojmu prvému útoku v zložení Buček-Holešinský-Baláž rozobrať Spišiakov na kúsky. „Vojaci“ si naopak koncom pracovného týždňa pripísali tesnú výhru nad novozámockými „býkmi“, o ktorej v závere zápasu rozhodol kanadský legionár Samson Mahbod.  Oba tímy zatiaľ odohrali štyri vzájomné zápasy, z ktorých si odnášajú vyrovnané skóre, aj keď treba poznamenať, že „vojaci“ budú naskakovať na ľad s veľkou chuťou „corgoňom“ vrátiť prehru, ktorú im uštedrili v rozpätí pár dní ako v Nitre, tak aj v Trenčíne. Z papierového hľadiska nás čaká súboj tretieho s deviatym, no treba pripomenúť, že obom mužstvám môže tento zápas pomôcť sa vyšplhať priebežným poradím v tabuľke. Preto očakávame, že dnešný duel bude napínavý, oba tímy sa budú snažiť ukoristiť si tri body za každú cenu až do poslednej minúty stretnutia.

 

Dokážu bystrickí „barani“ dnes proti popradským „kamzíkom“ opäť bodovať?

Banskobystričania zažívajú v prebiehajúcom ročníku ligy veľmi turbulentné časy, aj keď sa zdá, že aktuálne prežívajú jedno z tých lepších období. Toto sa však nedá povedať o dvadsaťsedemročnom bystrickom útočníkovi Alexandrovi Výhonskom, ktorý musel svoje najlepšie kariérne obdobie prerušiť kvôli zraneniu, preto ho ešte ani dnes na ľade neuvidíme.  Naopak „kamzíci“ sa po odchode brankára Mareka Čiliaka budú spoliehať na ruského legionára Antona Todykova, ktorý v piatok pri svojom debute proti Liptákom zažiaril. Oba tímy budú na dnešný zápas nastupovať víťazne naladené, aj keď „barani“ svoj posledný duel odohrali naposledy pred týždňom proti Spišiakom. Z priebežných troch vzájomných stretnutí si lepšie skóre vystrieľali práve Popradčania, ktorí Bystričanov porazili až dvakrát. Avšak v poslednom vzájomnom dueli „barani“ deklasovali „kamzíkov“ pomerne vysoko 7:3, preto môžeme aj dnes očakávať veľmi napínavý zápas. Rovnako tomuto tvrdeniu napovedá aj tabuľka, podľa ktorej proti sebe nastúpia tímy z priebežnej ôsmej a šiestej pozície, ktorých však od seba oddeľuje iba rozdiel troch bodov, čo značí, že dnes pôjde pod Urpínom skutočne o veľa, máme sa teda na čo tešiť.

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY