× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Dva zápasy Popradu, regionálne derby na východe


08.02.2022

Ani v týždni začiatku olympijského turnaja si úplne neoddýchneme od ligového hokeja, na programe sú štyri dohrávky troch rôznych kôl. Dnes budeme svedkami neodohraných zápasov 21. a 49. kola, vo štvrtok zase 50. kola. Nahustený program majú hokejisti Popradu, počas nasledujúcich troch dní ich čakajú dva zápasy.

HK Košice – HK Spišská Nová Ves

Na úvod dnešných zápasov nás čaká dohrávka 21. kola v podobe derby zápasu medzi dvoma celkami z Košického kraja – Spišskej Novej Vsi, ktorá pocestuje do Košíc. Spišiaci dnes predstavili posilu zadných radov, slovinského reprezentačného obrancu Matica Podlipnika, ktorý má skúsenosti aj s extraligou. Forma „rysov“ sa po horšom období zlepšila, a i keď Spišiaci neťahajú čistú šnúru víťazstiev, zlepšenie je viditeľné. Potvrdili to aj v nedeľňajšom súboji s Popradom, ktorý na jeho ľade porazili pomerne jednoznačne 5:2. Rovnako päť gólov strelili aj v závere januára svojmu dnešnému súperovi, s ktorým si poradili doma 5:1, čím odčinili prehru s Košicami zo začiatku kalendárneho roka, mimochodom s rovnakým skóre 1:5. Aj „oceliari“ prežívajú radostnejšiu fázu sezóny, ktorá ich momentálne drží na piatej priečke ligovej tabuľky. Vzájomná bilancia z tohto ročníka je mierne naklonená na stranu Košíc (2:1), Spišiaci ju dnes budú chcieť určite vyrovnať. Vzhľadom na aktuálnu formu a príchuť regionálneho súboja sa môžeme tešiť na atraktívny duel, ktorý možno do tretice skončí rovnakým skóre 5:1. Otázkou zostáva, v koho prospech to bude.

HC MIKRON Nové Zámky – HK Dukla Trenčín

Pre oba celky pôjde o veľmi dôležitý zápas, predposledné Nové Zámky privítajú Duklu Trenčín. Tabuľkovo lepšie je na tom celok z „mesta módy,“ avšak desiaty Prešov je s rovnakým počtom bodov v tesnom závese. V prípade víťazstva Nových Zámkov by sa „býci“ nebezpečne dotiahli na túto dvojicu a zároveň by ich náskok pred posledným Liptovským Mikulášom mierne narástol. Najmä pre celok z juhu Slovenska majú už momentálne hrané zápasy príchuť play – off, ide im totiž o veľa. Aktuálnou formou však obe mužstvá odzrkadľujú svoje tabuľkové postavenie, Nové Zámky naposledy prehrali v dôležitom súboji s Prešovom, Trenčín zasa v súboji s Banskou Bystricou, bezprostredným konkurentom o zlepšenie tabuľkového postavenia. „Vojaci“ môžu v dnešnom zápase ťažiť z veľmi dobrej formy na súperových klziskách, v ich prospech bude nahrávať aj fakt, že Zámčania doma púšťajú body pomerne často. Očakávame vyrovnaný zápas, ktorý môže ľahko skĺznuť až do predĺženia.

HKM Zvolen – HK Poprad

Ak chce Zvolen zdramatizovať súboj o čelo tabuľky, mal by bodovať čo najviac. Hoci v dôležitom dueli so Slovanom vyhral, na toto víťazstvo v nasledujúcom stretnutí už nenadviazal a Michalovciam podľahol 2:4. Dôležitý súboj čaká oba celky aj dnes, i keď oba bojujú na inom fronte. Zvolen na čele, Poprad naopak o priamu účasť vo štvrťfinále play – off, preto si takisto nemôže dovoliť strácať body. To však v ostatnom zápase, v ktorom podľahol Spišskej Novej Vsi, nepotvrdil. Aktuálna forma hrá výrazne v prospech domáceho celku, ktorý je aj v tomto ukazovateli na čele ligovej tabuľky. Naopak Poprad strieda svetlé chvíľky s horšími a aj preto je momentálne z celkového pohľadu na šiestej pozícii, s ktorou pod Tatrami určite nie sú spokojní. Čas na vylepšenie pozície a vyladenie formy tu však stále je a v Poprade sa o to bezpochyby pokúsia.

HK Poprad – MHk 32 Liptovský Mikuláš

Okrem utorkového zápasu čaká na hokejistov Popradu zápas aj vo štvrtok, tentokrát už na domácom ľade. Pôjde však o podstatne ľahšieho súpera, v dohrávke 50. kola privítajú posledný Liptovský Mikuláš. Vzájomné zápasy hovoria v prospech domácich (3:1), no Liptáci počas tejto sezóny už ukázali, že Poprad zdolať vedia. O to sa musia pokúsiť aj vo štvrtok, napokon, ak chcú so svojim tabuľkovým postavením ešte niečo spraviť, nič iné im nezostáva. Z pohľadu ich aktuálnej formy to nebude jednoduché, v posledných desiatich zápasoch sa z víťazstva tešili iba dvakrát, čo je na posun z posledného miesta veľmi málo. Na Liptove hlásia aj výraznejšie pohyby v kádri, ešte v utorok opustila mužstvo štvorica Karppinen, Jakub Nemec, Krempaský a Ilenčík. Z Martina naopak pod Tatry putuje dvojica útočníkov Daniel Babka – Viktor Ďurina, ako aj obranca Branislav Pavúk, či to však bude stačiť, ukážu až nasledujúce zápasy.

 

autor: Radovan Slávik | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY