× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TRIEDA A BIEDA #6


26.11.2018

Hráči majú za sebou ďalší náročný týždeň plný zápasov. S výnimkou pondelka a soboty sa nám hralo každý deň, a tak sme rozhodne mali z čoho vyberať. Hokejisti sa nám opäť predviedli vo veľmi dobrom svetle a je nám radosťou ich zaradiť do časti TRIEDA. Niektorým to však nevyšlo podľa predstáv a žiaľ ich neminie miestečko v BIEDE. Nová a obľúbená séria článkov od redakcie timeoutsk, TRIEDA A BIEDA s poradovým číslom #6 je tu! :)

 

TRIEDA

Nečakaný strelec DVTK

Veľmi prekvapivým lídrom uplynulého týždňa v tíme ľadových medveďov z Miškovca sa stal pravý krídelník, Bálint Magosi. Maďarskému reprezentantovi sa podarilo vylepšiť strelecké štatistiky, keď v troch dueloch zaznamenal päť presných zásahov. Najprv v úvode týždňa hattrickom zostrelil Žilinu a pomohol ľadovým medveďom k domácemu víťazstvu v pomere 4:2. Tri dni na to, v piatok bol jediným strelcom v ďalšom domácom zápase s Košicami (1:2 s.n.). Vo včerajšom kole, zavŕšil individuálne vydarený týždeň, keď pekným gólom zvyšoval na 3:0 v súboji so Zvolenom. Minuloročný kapitán DVTK tak ťažil z výbornej spolupráce s dvojicou Kanaďanov - Ryan Harrison a Alexis Loiseau. Keby si naplánoval takúto produktivitu aspoň o týždeň skôr, možno by to s jedným z Kanaďanov dotiahol až do našej mega ankety o najúderneších dvojiciach.

 

Nitrianska smršť

Corgoni sa konečne začínajú ukazovať v pozitívnejšom svetle a predvádzajú výkony, ktoré od nich poznáme. S minulým týždňom môžu byť nadmieru spokojný, keďže získali maximálny možný počet bodov a v tabuľke sa vyšvihli na piate miesto. Problémy v koncovke sa akoby vytratili a útok tímu spod Zobora si schuti zastrieľal. Skóre 19:4 za tri zápasy a čisté konto brankára Lawsona určite priaznivcov Nitry veľmi teší. Väčší pokoj na hokejky by hráčom mohol pridať aj fakt, že Corgoni sa výrazne zlepšili v hre pri početnej výhode. K dispozícii mali Nitrania trinásť presilových hier a vo svoj prospech dokázali využiť až štyri z nich, čo je v porovnaní s predchádzajúcimi týždňami výrazné zlepšenie. Vyzdvihnúť musíme hlavne prvú útočnú formáciu v zložení Lántoši - Slovák - Blackwater, ktorá spoločne zaznamenala až pätnásť bodov. Premiérový gól na seniorskej úrovni zaznamenal mladík Hvizdoš a bodovo sa darilo aj hráčom ako Majdan, Morrison, Kerbashian, Mezei a McCormac.

 

Košický vydarený "trip"

Priaznivci Oceliarov si dali od hokeja menšiu pauzu a s výnimkou tých najvernejších sledovali hru svojich miláčikov len na diaľku. Tri zápasy v rade na ľade súperov nie sú jednoduchým sústom a oproti domácim zápasom je to výrazný rozdiel. Košice však ukázali, že to s bojom o prvé miesto myslia vážne a na lídra zo Zvolena sa dotiahli na rozdiel jediného bodu. Boje na ľade súperov začali Košičania v Detve. Podpoľancom po víťazstve 2:5 ukázali, že si na historicky prvú výhru proti hráčom z metropoly východu budú musieť počkať. V piatok cestovali Oceliari do neďalekého Miškovca, kde v menšom derby brali body až po samostatných nájazdoch. Pomyselnú bodku za úspešným týždňom pridali včera, keď v šlágri kola a zároveň v televíznom zápase zdolali Nové Zámky. Zápas rozhodol presilovkový gól Jakuba Suju, na ktorý Zámčania nedokázali odpovedať. Na konci zápasu ešte kozmeticky upravil stav kapitán, Ladislav Nagy. Práve on sa v uplynulom týždni blysol štyrmi gólmi a bol jedným z hlavných strojcov zisku dôležitých bodov. Za "prvú hviezdu" by sme však zvolili gólmana Habala. Ten zaznamenal excelentnú percentuálnu úspešnosť zákrokov na úrovni 97,3% a jedno čisté konto, keď svojimi 43 zákrokmi vymazal Nové Zámky. Aj preto sa naposledy stal timeoutsk hráčom kola.

 

BIEDA

V štyroch to nepôjde

V dvanástich oslabeniach Detva až sedemkrát inkasovala. Táto hrozivá štatistika mohla byť jednou z hlavných príčin toho, že Podpoľanci získali v troch zápasoch len jeden bod za prehru po predĺžení. V dueloch proti Zvolenu a Liptovskému Mikulášu rozhodoval v oboch prípadoch jediný gól a byť tak menej vylúčení, tieto zápasy mohli dopadnúť úplne inak. Azda najväčšie nešťastie padlo na útočníka Ladislava Ščurka, ktorý dostal trest na dve minúty v troch prípadoch a až pri dvoch z nich Detvania inkasovali. Početná nevýhoda sa tak ukázala ako veľká slabina a tím spod Poľany musí na hre v oslabení popracovať. Inak to môže stať HC 07 ďalšie dôležité body.

 

Ťažké obdobie lídra

Zvolen bol v doterajšom priebehu jednoznačným lídrom Tipsport ligy. Rytierom sa darilo v ofenzíve aj defenzíve a súperov porážal ako na bežiacom páse. Veď v časti BIEDA sa ocitá vôbec po prvýkrát. Bryndziarov čakali zápasy proti Liptákom, derby s Detvou a duel s Miškovcom. Väčšina ľudí očakávala navýšenie náskoku na čele, keďže Zvolen bol vo všetkých troch stretnutiach obrovským papierovým favoritom. Opak sa však stal pravdou a namiesto deviatich si Zvolen prilepšil len o dva body. Prehra s Mikulášom 2:1 v Žiline (o tomto zápase si povieme viac ešte nižšie) odštartovala zvolenské trápenie. V domácom prostredí síce Zvolen zvíťazil v derby s Detvou 4:3 po predĺžení, no v zápase 26. kola na ľade DVTK nedokázali Zvolenčania vôbec po prvý raz v doterajšom priebehu ligy streliť ani gól. Týmito výsledkami tak "dovolili" Košičanom priblížiť sa na rozdiel jediného bodu a v zajtrajšom kole je tak teoreticky možné, že po dlhom čase uvidíme zmenu na čele tabuľky.

 

Najnižšia návšteva

Vo vyššie spomínanom zápase 24. kola medzi MHk 32 Liptovský Mikuláš a HKM Zvolen padla historicky najnižšia návšteva v ére samostatnej slovenskej hokejovej súťaže. Nie je žiadnym tajomstvom, že štadión v Liptovskom Mikuláši je aktuálne v rekonštrukcii a tím z Liptova tak svoje domáce zápasy dočasne hráva v Spišskej Novej Vsi alebo požiada o odohranie zápasu na ľade súpera. Naposledy však svoj "domáci" zápas odohrali Liptáci v Žiline, kde pricestoval líder zo Zvolena. Cestu na štadión si našlo len 61 ľudí, čím padlo historické minimum. Doteraz držal tento negatívny rekord zápas z 29. októbra 2015, kedy na zápas medzi HK Orange 20 a HK Poprad zavítal rovných 100 ľudí. Tento fakt je o to smutnejší, že fanúšikovia nemali záujem vidieť naživo v akcií ani lídra zo Zvolena.

Veríme, že ste svojho obľúbenca našli v TRIEDE a nebudete váhať zdieľať nás na Facebooku, prípadne sa pridáte k našim fanúšikom na Instagrame a neukrátite sa tak o aktuálne informácie ohľadom diania v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. :)

PODOBNÉ ČLÁNKY