× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Jordon Southorn: Je frustrujúce, keď prehrávate. Musíme začať vyhrávať zápasy na ktoré nastúpime


12.10.2022

V treťom týždni našej najvyššej hokejovej súťaže sa hráčom týždňa podľa hlasovania našich priaznivcov stal Jordon Southorn. Hráč, ktorý v našej súťaži obliekal dres Banskej Bystrice aj Michaloviec sa po ročnej pauze vrátil na extraligové klziská, tentokrát však v drese „oceliarov“.  V tomto hracom týždni sa prezentoval jedným gólom a tromi asistenciami, ktorými dopomohol Košičanom k prvej výhre v sezóne proti Trenčínu. Ten len dva dni predtým získal prvé body po výhre nad Popradom.

Pozn. red.: článok v anglickom jazyku nájdete na tomto odkaze.

Začiatok sezóny bol pre Košičanov frustrujúci. Po tesných prehrách v Michalovciach (3:2), neskôr v Nitre (rovnako 3:2), doma s Prešovom (1:2) a po ďalšej prehre vo Zvolene (5:2) prišiel vytúžený plný bodový zápis do tabuľky v podobe výhry nad Trenčínom. „Vždy je to dobrý pocit, keď môžete pomôcť tímu vyhrať. Zápas proti Trenčínu bol jeden z tých, ktorý mi naozaj vyšiel a bol som šťastný, že sa nám podarilo prvýkrát v sezóne vyhrať. Myslím si, že sme všetci pochopili, aké dôležité je pre nás prelomiť sériu prehier, ktorú máme na konte. Nikto z nás si nemyslel, že sme si zaslúžili začiatok sezóny s bilanciou 0-4. Hrali sme dobre, no nepodarilo sa nám nájsť cestu k výhre. Liga je veľmi dobrá, množstvo zápasov sa končím rozdielom len jedného gólu, takže sme vedeli, že musíme venovať celý týždeň tréningu streľby, a to sme aj urobili. Táto drina sa nakoniec vyplatila a my sme strelili v ten večer 5 gólov. “ Southorn bol vždy známy ako produktívny obranca, čo dokazuje aj fakt, že v našej lige má po 144 odohraných zápasoch na konte 122 bodov. Košice si sľubujú od neho bodovú produktivitu, ktorá dopomôže k dôležitým víťazstvám.

 „Výhry budú prichádzať častejšie, ak na sebe budeme naďalej tvrdo pracovať a udržíme si tempo z posledných zápasov. Sme dobrý tím, máme množstvo skvelých hráčov, a do zápasov dávame všetko. Musíme sa pripraviť na každý zápas osobitne a urobiť všetko preto, aby sme získali 3 body.” Pred sezónou sa objavili zvesti, že „oceliari“ opustia svoj domovský stánok a presunú sa dočasne do Crow arény. Tie sa naplnili,  Košičania tu už stihli odohrať aj derby proti Prešovu „Určite je to iné, ako keď hráme v Steel aréne. Bohužiaľ, momentálne nemôžeme hrať pred tými všetkými fanúšikmi v našej domovskej aréne, radi by sme sa tam vrátili čo najskôr, no momentálne sa musíme sústrediť na víťazné zápasy v Crow aréne.”  Skúsený kanadský zadák, ktorý si zahral aj vo farmárskej AHL, môže doviesť "oranžovo-čiernych" k vytúženému cieľu. „Náš cieľ je jednoduchý. Musíme začať vyhrávať zápasy, na ktoré nastúpime. Je frustrujúce keď prehrávate, najmä ak je to niekoľko zápasov po sebe. Je ťažké vyhrávať, no musíme nájsť spôsob ako vyhrávať a posunúť sa v tabuľke vyššie.“ 

V mene celej redakcie Timeoutu ďakujeme Jordonovi Southornovi za odpovede a držíme prsty v dosiahnutí tímových a osobných cieľov.

 

autor: Peter Šimko | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY