× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Filip Vašaš : Jeden zápas sme už v Bystrici vyhrali a dúfam, že to v ďalšom zápase potvrdíme. Mám tam veľa kamarátov, čiže zase budú nejaké podpichovačky


25.10.2022

Dvanáste kolo jubilejného tridsiateho ročníka Tipos extraligy prinieslo už druhú konfrontáciu Michaloviec a Košíc v tejto sezóne, prezývanú aj ako " bitka o Dargovský priesmyk". Ako je už zvykom, zápas priniesol fantastickú divácku kulisu. Košičania pricestovali na Zemplín s túžbou vrátiť Michalovčanom poslednú prehru z prvého kola, kedy pri Zemplínskej Šírave prehrali rozdielom jedného gólu 3:2.

Zápas začal opatrne, žiaden z tímov nechcel urobiť chybu. Prvú strelu diváci videli v 3. minúte, keď z uhla strieľal Bezúch, no Riečický ostal pozorný. Už v piatej minúte mohol rozvlniť sieť Škorvánkovej brány Jokeľ, keď ho prihrávkou z rohu klziska našiel osamoteného pred bránou Linet. Následne sa ocitol Suja sám zoči voči Riečickému, ktorý sa zaskvel pekným zákrokom. Do vedenia išli domáci zásluhou Vašaša, ktorý po veľkej snahe Paločka zakončoval do odkrytej brány Košíc. Na rozdiel dvoch gólov mohol zvýšiť Suja , neskôr Vašaš. Druhýkrát však postavil fanúšikov Dukly zo stoličiek Žitný, keď po prihrávke Buca, ktorá bola pôvodne adresovaná Sujovi, našiel puk a zvýšil na 2:0.

V druhej tretine po nevyužitej presilovke domácich prišla veľká príležitosť Bjalončíka, keď ho našiel pred bránou Mihálik. Skóre stretnutia sa však menilo o minútu neskôr na opačnej strane ihriska. Domácim sa nepodarilo opustiť obranné pásmo , Southorn vystrelil od modrej, puk vydoloval Tybor a prihral Chovanovi, ktorý bez väčších problémov prekonal Škorvánka. Vyrovnanie mal na hokejke Campbell, bekhendom trafil žrď a puk následne priľahol strážca michalovskej svätyne.

Šancu na zvýšenie rozdielu mal na hokejke Bjalončík v 43. minúte. V snahe o dorážku Lapšanského strely nepremenil tutovku. Riečického po niekoľkýkrát v zápase nechal vyniknúť v situácii 2 na 1 Zabusovs. Po prihrávke Paločka sa brankár " oceliarov" stihol presunúť. V 48. minúte, po nevyužitej presilovke hostí, nasledoval krásny individuálny prienik Osburna dorážal do brány Košičanov svojim piatym gólom v tejto sezóne Paločko a bolo 3:1. Nasledovalo pár nevyužitých šancí zo strany " oceliarov" . Najväčšia prišla dve minúty pred koncom tretej tretiny, keď po prihrávke Šedivého si nakorčuľoval pred bránu Tybor, trafil však žrď michalovskej brány. Hostia skúsili v závere hru bez brankára, čo sa im vypomstilo, keď Suja šikovne obral o puk Slováka a rútil sa na prázdnu bránu , do ktorej v páde zasunul puk a uzavrel stretnutie, v ktorom Michalovčania opäť zdolali Košice na vlastnom ľade.

Premiérový strelec v drese Dukly Filip Vašaš:„Myslím si, že sme vo väčšine zápasov siahali na víťazstvo, dnes sa však na nás konečne obrátilo šťastie a sme veľmi radi za 3 body. Do každého zápasu ideme rovnako. Podarilo sa nám streliť prvý gól, po ktorom sme sa to snažili nesiliť, hoci sme strelili 4 góly, čo sa nám často nestáva . Konečne sme zvládli ubrániť tretiu tretinu, za čo sme určite radi.“

 Ku premiérovému zápisu do listiny strelcov v tejto sezóne povedal:„ Som určite rád, že som to bol dnes ja, aj keď som skôr sviatočný strelec, ale ďalší zápas to môže byť niekto iný. Potrebujeme tri body a je úplne jedno, kto dá gól. Zbierame síce po bode, ale potrebujeme plný počet bodov hlavne teraz, keď sa tabuľka začína rozdeľovať “ . V ďalšom zápase nastúpia "líšky" proti Banskej Bystrici, kde tento dynamický útočník v minulej sezóne hrával. „ Každý zápas proti Bystrici bude túto sezónu špecifický. Jeden zápas sme už v Bystrici vyhrali a dúfam, že to v ďalšom zápase potvrdíme. Mám tam veľa kamarátov, čiže zase budú nejaké podpichovačky,“uzavrel na záver.

 

autor: Peter Šimko | grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY