× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Trieda a bieda - október 2022


12.11.2022

Druhý mesiac zápasov slovenskej extraligy je už niekoľko dní za nami, využime reprezentačnú prestávku a poďme sa pozrieť na najlepšie a zároveň najhoršie momenty mesiaca október.

 

TRIEDA

Skvelá forma Košíc

Po zlom začiatku tejto sezóny prišli Košice do tohto obdobia ako úplne iný tím. Zverenci Dana Cemana zvíťazili v októbri až sedemkrát a výrazne si tabuľkovo polepšili. Tento počin korunovali v zápase proti Slovanu, v metropole Slovenska výborným výkonom a víťazstvom po predĺžení. Zároveň je to prvá výhra na tomto štadióne od 1.3. 2020.

Výborné pokračovanie býkov

Naopak v Nových Zámkoch nechceli meniť vôbec nič, keďže už po septembri atakovali prvú priečku. „Býkom“ sa aj v októbri darilo vyhrávať zápasy a zbierať dôležité body do tabuľky. Opäť sa o to starala hlavne trojica Jackson, Farley, Lee, ktorá stále zbiera body ako na bežiacom páse. Táto trojica si v októbri pripísala dokopy tridsaťšesť bodov.

Stena menom Jared Coreau

Najprv vyhorel v Lige majstrov, neskôr sa však uviedol v tom najlepšom svetle. Reč je o momentálne najlepšom brankárovi extraligy Jaredovi Coreuvovi ktorý má formu ako hrom. Keby sme sa pozreli na jeho úspešnosť zákrokov, údaj na úrovni 94,99% je skvelé číslo. K tejto štatistike pridal aj tri čisté kontá.

Znovuzrodenie Daniila Fominykha

Veľký prínos do hry Slovana má aj Daniil Fominykh, ktorý predvádzal v októbri vynikajúce výkony. Pred zápasom Ligy majstrov proti Rappersvillu bol zaradený do prvej formácie k Haščákovi a Zigovi a táto zmena mu enormne prospela. V ôsmich zápasoch do ktorých nastúpil v októbri, si pripísal desať bodov. Dokonca si svojou formou vypýtal aj miestenku na aktuálne prebiehajúcom Nemeckom pohári v Krefelde.

 

 

BIEDA

Hrozná forma Prešova

V mesiaci október sa najmenej darilo Prešovu. V deviatich stretnutiach si na svoje konto pripísali iba sedem bodov. Prešov si v októbrových stretnutiach pripísal celkové skóre 24:37. Nakoniec si toto počínanie odskákal hlavný tréner Ernest Bokroš, ktorého vo funkcií nahradil Juraj Faith.

Katastrofálne presilovky Liptovského Mikuláša

Už pred sezónou sa od Liptovského Mikuláša očakávalo, že bude jedným z adeptov na zostup do Slovenskej Hokejovej Ligy. V októbri toto tvrdenie potvrdzovali predovšetkým zlými presilovými hrami. S úspešnosťou 8,57% boli v predchádzajúcom mesiaci najhorší v tejto štatistike, a to hneď za Michalovcami.

Jediný problém Nových Zámkov?

Nové Zámky majú sezónu rozbehnutú na ich pomery priam rozprávkovo. Momentálne sa nachádzajú na prvom mieste Tipos extraligy pred Slovanom Bratislava, čo by pred sezónou asi nikto netipoval. Ak však majú na čom zapracovať, sú to vhadzovania. S úspešnosťou 26,95% sú v tejto štatistike až na predposlednom mieste.

Skrat fanúšika v Spišskej Novej Vsi

V tretej tretine zápasu medzi Spišskou Novou Vsou a Trenčínom vznikla situácia, ktorú na štadiónoch Tipos extraligy nechceme vidieť. Niekto s fanúšikov hodil medzi striedačky dymovnicu, ktorá na niekoľko minút pozastavila toto stretnutie. Generálny manažér Spišskej Novej Vsi si zastal domáci fanklub, takže pravdepodobne išlo o počin jednotlivca. Takéto správanie na zimný štadión určite nepatrí, a je nutné ho odsúdiť, aby sa nestávalo častejšie.

 

autor: Samuel Cagáň | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY